Aluminium gevelbekleding: uitvoeringen, voordelen en prijs per m²

Is je gevel dringend aan verfrissing toe? Dan is het een goed idee om je gevel opnieuw te bekleden. Gevelbekleding is er in verschillende soorten, maar als je opzoek bent naar een moderne uitstraling is gevelbekleding uit aluminium de beste keuze.

Wil je graag meer weten over deze soort gevelbekleding? Lees dan snel verder!

Aluminium gevelbekleding: prijs per m²

Aluminium gevelbekleding: uitvoeringen, voordelen en prijs per m²

Als je verschillende soorten gevelbekleding met elkaar vergelijkt om de beste keuze te maken, dan is het wel erg handig als je op de hoogte bent van de prijs. Benieuwd naar de prijs van gevelbekleding uit aluminium? Je vindt hieronder de richtprijzen!

👉 De prijs voor gevelbekleding uit aluminium is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de uitvoering, gewenste afwerking en de arbeidskosten van de professional. Over het algemeen zal een aluminium bekleding je tussen de € 100 en € 200 per vierkante meter kosten. Deze prijs is inclusief btw en plaatsing.

Een prijs op maat kan je krijgen door een offerte te laten opstellen. Om geld te besparen vergelijk je wel het best offertes van verschillende professionals, want de prijzen van professionals kunnen namelijk sterk verschillen.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Moeilijk is het niet! Je surft gewoon naar verschillende websites van professionals en vult er in enkele minuten een gratis offerte in. Nadien vergelijk je de uitkomst van de verschillende offertes en kies je er eenvoudig de beste deal uit. Je bespaart dus op een erg eenvoudige manier heel wat geld uit!

Toepassingen aluminium gevelbekleding

Gevelbekleding uit aluminium is er in verschillende uitvoeringen:

  • Zo heb je bijvoorbeeld vlakke en platte gevelplaten die zorgen voor een panelen look.
  • Daarnaast heb je ook gevelbekleding uit aluminium met een blokvormig profiel, deze geven je gevel een lamellen look, deze look is erg strak en modern.
  • Je kunt ook kiezen voor gevelbekleding met een trapeziumvormig profiel, net zoals blokprofiel, zorgt dit soort voor een lamellen look. Het verschil is dat er bij een trapeziumvormig profiel maar één schuine zijde is.

Deze verschillende uitvoeringen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en dieptes. Je kunt tevens een andere look creëren door ze horizontaal of verticaal te plaatsen. Je kunt er bovendien ook voor kiezen om verschillende profielen met elkaar te combineren. Keuze genoeg dus!

Buiten de verschillende uitvoeringen, kan je ook kiezen voor verschillende soorten afwerkingen. Gevelbekleding uit aluminium is namelijk beschikbaar in ontzettend veel kleuren. Dit wordt gedaan met poederlak. Poederlak geeft dus de gewenste kleur aan de panelen. Dat is niet het enigste waarvoor het zorgt, want poederlak maakt de bekleding ook kleurvast en UV-bestendig. Het dient dus deels als bescherming!

Wil je echt origineel uit de hoek komen? Dan kan je ervoor kiezen om verschillende kleuren met elkaar combineren! Naast verschillende kleuren, kan je er ook voor kiezen om extra’s in het aluminium te integreren, zoals bijvoorbeeld je huisnummer, een brievenbus, ventilatieroosters, enzovoort. Zoals je dus ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Hoe gevelbekleding uit aluminium plaatsen?

Gevelbekleding uit aluminium komt meestal in de vorm van gevelplaten. Gevelplaten zijn niet moeilijk om te plaatsen. Je hoeft ze gewoon eerst op een aluminium of houten draagstructuur bevestigen.

Dat is nodig, omdat je hiermee een geventileerde luchtspouw creëert en deze beschermt je huis tegen temperatuurschommelingen, waardoor je vochtproblemen voorkomt. Je kan de panelen bevestigen via zichtbare, verlijmde of blinde bevestigingen.

Aluminium gevelbekleding zelf plaatsen?

Je kan er dus voor kiezen om aluminium gevelbekleding zelf te plaatsen, dit is niet zo moeilijk, zeker niet als je een beetje handig bent! Het is natuurlijk wel zo, dat het belangrijk is, dat het goed gedaan wordt. Als je dus niet zeker bent van je doe-het-zelf capaciteiten, dan is het beter om voor een professional te kiezen. Denk dus goed na over wat de beste keuze is voor jou!

Ontvang GRATIS advies

Hoe aluminium gevelbekleding reinigen?

Aluminium is een erg duurzaam materiaal, maar de voorwaarde is dat je het goed onderhoud. Als aluminium goed onderhouden wordt, dan kan het zelfs tot 75 jaar meegaan. Je kunt dus een leven lang genieten van gevelbekleding uit aluminium, zonder dat het van vorm of kleur veranderd.

Het voordeel is dat gevelbekleding uit aluminium haast geen onderhoud nodig heeft, wel dien je het af en toe schoon te maken. Daarvoor kan je simpelweg water gebruiken. Vermijd bijtende producten, anders zou het materiaal beschadigd kunnen raken!

De voordelen van een aluminium gevelbekleding

Waarom kiezen voor een gevelbekleding uit aluminium?

Gevelbekleding uit aluminium is een soort metalen gevelbekleding die je gevel een moderne en stijlvolle look geeft. Naast het uiterlijk, heeft dit materiaal nog tal van andere voordelen. Het is niet voor niets dat gevelbekleding uit aluminium zo populair is. Ben je benieuwd naar de voordelen van aluminium als gevelbekleding? Lees dan snel verder!

Voordelen

Aluminium heeft over het algemeen heel wat voordelen, dus ook wanneer je het gebruikt als gevelbekleding.

  • Een interessant voordeel is dat het zo goed als onderhoudsvrij is. Al wat je moet doen bij aluminium, is het materiaal af en toe stofvrij maken.
  • Aluminium gaat na verloop van tijd niet vervormen of verkleuren en gaat daardoor een leven lang mee. Het is dus een erg goede investering!
  • Een ander voordeel is dat aluminium verkrijgbaar is in ontzettend veel toepassingen, waardoor het geschikt is voor ieders smaak en stijl. Hoewel aluminium erg sterk is, is het ook licht genoeg, waardoor je het makkelijk kunt gebruiken.

Nadelen

Net zoals elk materiaal, heeft ook aluminium zo zijn nadelen. Het is belangrijk dat je ook deze kent, zodat je nog beter de juiste beslissing kunt maken! Als je opzoek bent naar een milieuvriendelijke manier van gevelbedekking, dan kan je het best niet voor aluminium kiezen. Het is wel zo, dat ze dit steeds proberen te verbeteren, maar tot nu toe eist het productieproces van aluminium zijn tol op het milieu.

Gelukkig is er toch al een lichtpuntje op het vlak van milieu, want sinds kort kan je aluminium recyclen. Grote kans dat de impact van aluminium in de toekomst dus sterk zal gaan verbeteren!