Aluminium gevelbekleding: voordelen en prijs

Is je gevel dringend aan verfrissing toe? Dan is het een goed idee om je gevel opnieuw te bekleden. Er bestaan verschillende soorten gevelbekleding. Maar als je een moderne uitstraling aan je huis wil geven, is aluminium gevelbekleding de beste optie.

Wil je graag meer weten over aluminium gevelpanelen? Lees zeker verder!

Ontvang je liefst direct advies en prijzen op maat? Vraag en ontvang tot 5 gratis offertes van meerdere gevelspecialisten tegelijk via de offertepagina.

Aluminium gevelbekleding: prijs per m²

Aluminium gevelbekleding

Als je verschillende soorten gevelbekleding met elkaar vergelijkt en de beste keuze wil maken. In dat geval is het handig als je op de hoogte bent van de prijs voor aluminium gevelbekleding. Benieuwd naar de prijs van gevelpanelen en – platen uit aluminium? Je vindt hieronder de richtprijzen!

👉 De prijs voor aluminium gevelbekleding is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de uitvoering, gewenste afwerking en de arbeidskosten van de professional. Over het algemeen zal een aluminium bekleding je tussen de 100 en 200 euro per vierkante meter kosten. Deze prijs is inclusief btw en plaatsing.

Een prijs op maat verkrijg je door een offerte te laten opstellen. Om geld te besparen vergelijk je wel best offertes van meerdere professionals. Want de prijzen van vakmannen kunnen namelijk sterk verschillen.

Ontvang tot 5  gratis offertes

Toepassingen aluminium gevelbekleding

Gevelbekleding uit aluminium is er in verschillende uitvoeringen:

  • Zo heb je bijvoorbeeld vlakke en platte gevelplaten die zorgen voor een panelen-look.
  • Daarnaast heb je ook gevelbekleding uit aluminium met een blokvormig profiel. Deze geven je gevel een lamellen-look, die is erg strak en modern.
  • Je kunt ook kiezen voor gevelbekleding met een trapeziumvormig profiel. Net zoals een blokprofiel zorgt dit voor een lamellen-look. Het verschil is dat aan een trapeziumvormig profiel maar één schuine zijde is.

Al deze uitvoeringen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en dieptes. Je kan ook een andere look creëren door de aluminium gevelpanelen of gevelplaten horizontaal of verticaal te plaatsen. Je kan er bovendien voor opteren om verschillende profielen met elkaar te combineren. Keuze genoeg dus!

Buiten de verschillende uitvoeringen, kan je ook kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Aluminium gevelbekleding is namelijk beschikbaar in ontzettend veel kleuren. Dat gebeurt met poederlak, die geeft de gewenste kleur aan de aluminium gevelpanelen of gevel platen. Dat is niet het enige waarvoor het zorgt, want poederlak maakt de bekleding ook kleurvast en UV-bestendig. Het dient dus deels als bescherming!

Wil je echt origineel uit de hoek komen? Dan kan je ervoor kiezen om verschillende kleuren met elkaar te combineren! Naast verschillende kleuren, kan je ook extra’s in het aluminium integreren, zoals bijvoorbeeld je huisnummer, een brievenbus of ventilatieroosters. Zoals je dus ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Hoe gevelbekleding uit aluminium plaatsen?

Gevelbekleding aluminium komt meestal in de vorm van gevelplaten. Gevelpanelen en gevelplatenzijn niet moeilijk te plaatsen. Je hoeft ze gewoon eerst op een aluminium of houten draagstructuur te bevestigen.

Dat is nodig, omdat je zo een geventileerde luchtspouw creëert. Deze beschermt je huis tegen temperatuurschommelingen, waardoor je vochtproblemen voorkomt. Je kan de panelen bevestigen via zichtbare, verlijmde of blinde bevestigingen.

Aluminium gevelbekleding zelf plaatsen?

Je kan er dus voor kiezen om gevelbekleding aluminium zelf te plaatsen. Dat is niet zo moeilijk. Zeker niet als je een beetje handig bent! Het is natuurlijk wel zo, dat het belangrijk is, dat het goed gedaan wordt. Als je dus niet zeker bent van je doe-het-zelf capaciteiten, dan is het beter om voor een professional te kiezen. Denk dus goed na over wat de beste keuze is voor jou!

Vraag advies en ontvang gratis prijzen op maat

Hoe aluminium gevelbekleding reinigen?

Aluminium is een heel duurzaam materiaal. Op voorwaarde dat je het goed onderhoudt. Als aluminium gevelbekleding goed onderhouden wordt, dan kan het zelfs tot 75 jaar meegaan. Je kunt dus een leven lang genieten van gevelbekleding uit aluminium, zonder dat het van vorm of kleur veranderd.

Het voordeel van aluminium gevelbekleding is dat het haast geen onderhoud nodig heeft. Wel dien je het af en toe schoon te maken. Daarvoor kan je simpelweg water gebruiken. Vermijd bijtende producten bij gevelreiniging, anders zou het materiaal beschadigd kunnen raken!

De voordelen van een aluminium gevelbekleding

Waarom kiezen voor een gevelbekleding uit aluminium?

Aluminium gevelbekleding is een soort metalen gevelbekleding die je gevel een moderne en stijlvolle look geeft. Naast het uiterlijk biedt dit materiaal nog tal van andere voordelen. Het is niet voor niets dat dit type gevelbekleding zo populair is.

Voordelen

Aluminium biedt over het algemeen heel wat voordelen. Ook wanneer je het gebruikt als gevelbekleding.

  • Een interessant voordeel is dat het zo goed als onderhoudsvrij is. Al wat je moet doen bij aluminium, is het materiaal af en toe stofvrij maken.
  • Aluminium gaat na verloop van tijd niet vervormen of verkleuren en gaat daardoor een leven lang mee. Het is dus een erg goede investering!
  • Een ander voordeel is dat aluminium verkrijgbaar is in ontzettend veel toepassingen, waardoor het geschikt is voor ieders smaak en stijl. Hoewel aluminium erg sterk is, is het ook licht genoeg, waardoor je het makkelijk kan gebruiken.

Nadelen

Net zoals elk materiaal, heeft ook aluminium zo z’n nadelen. Het is belangrijk dat je ook deze kent, zodat je nog beter de juiste beslissing kan maken.

Als je opzoek bent naar een milieuvriendelijke manier van gevelbedekking, dan opteer je best niet voor aluminium. Het is wel zo, dat ze dit steeds proberen te verbeteren. Maar tot nu toe eist het productieproces van aluminium zijn tol op het milieu.

Gelukkig is er al een lichtpuntje op het vlak van milieu. Want sinds kort kan je aluminium recycleren. Grote kans dat de impact van aluminium in de toekomst dus sterk zal verbeteren.

Interesse? Extra advies nodig? Stel je vragen en ontvang prijzen op maat via onderstaand offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.