Crepi gevel: renovatie, isolatie en prijs

Een crepi gevel is een ideale keuze voor gevelrenovatie. Maar ook bij nieuwbouwprojecten is deze gevelbepleistering een interessante optie. Door het brede kleurenpalet en de vele uitvoeringsstijlen, past het bij zo goed als alle woningstijlen!

Een bijkomend voordeel is dat je bij de plaatsing van dit type bepleistering, je gevel gelijktijdig kan laten isoleren. Lees hieronder meer over welke soorten crepi er bestaan, de voor- en nadelen en de prijzen.

🏠 Crepi gevel: offertes op maat 🏠

Op zoek naar advies en prijzen op maat? Stel je vragen en ontvang vrijblijvend tot 5 prijsoffertes op maat van gevelspecialisten uit je buurt.

👉 Ontvang tot 5 gratis offertes

Prijs crepi per m²

Er bestaan twee soorten crepi gevels, een ruwe en een gladde uitvoering. Beide zijn mogelijk, al dan niet in combinatie met isolatie. Onderstaande tabel geeft je al een eerste idee van de huidige richtprijzen.

Soorten crepi Richtprijs
Synthetische gevelpleister € 70 per m²
Synthetische gevelpleister + isolatie € 90 – 110 per m²
Minerale gevelpleister € 65 per m²
Minerale gevelpleister + isolatie € 80 – 100 per m²

Ontvang prijzen op maat

Synthetische gevelpleister

Crepi gevel: crepi op siliconenbasisDeze crepi, ook wel siliconen- of kunstharspleister genoemd, is de egalere variant van de minerale gevelpleister en wordt gemaakt op basis van kunsthars. Dit type pleister wordt in twee of drie lagen aangebracht. Door de elasticiteit is deze crepi resistenter tegen vocht, slagregens, krassen, scheuren en vuil.

De synthetische pleister vormt een uitstekende combinatie met buitenmuurisolatie en wordt eigenlijk meer gebruikt als afwerkingslaag van de isolatie dan als gevelbekleding zelf. Het is een perfecte keuze voor een moderne woning door z’n strakke uitstraling.

👉 Synthetische sierpleister of crepi kost gemiddeld € 70 per vierkante meter.

Minerale gevelpleister

Crepi gevel: wat is minerale crepi?De minerale gevelpleister heeft een authentieke uitstraling en bestaat uitsluitend uit natuurlijke materialen zoals cement, kalk, zand en water.

Deze ecologische crepi is ruwer dan de synthetische gevelpleister en wordt in een dikke laag aangebracht. Hierdoor is die ideaal voor het renoveren van oudere huizen die wel wat oneffenheden kunnen hebben.

Verder is de minerale pleister dampopen waardoor opstijgend vocht voorkomen kan worden en de gevel goed kan blijven ademen.

Dit is opnieuw een voordeel voor het renoveren van oudere huizen aangezien die vaak last hebben van opstijgend vocht. Verder biedt dit type pleister de mogelijkheid om een patroon aan te brengen in je gevel.

👉 Minerale gevelpleister of crepi kost gemiddeld € 65 per vierkante meter.

Isolatie crepi gevel

crepi-voor-en-na

Crepi is eigenlijk de ideale afwerking van gevelisolatie. De sierpleister zorgt er namelijk voor dat de isolatielaag extra beschermd wordt tegen vocht. Als je deze dus met isolatie combineert, dan maakt vocht in je huis geen kans!

Daarnaast verbeter je er ook de energieprestaties en uitstraling van je woning mee.

Als je sierpleister en isolatie met elkaar combineert, dan heb je dus de ideale bescherming tegen allerlei weersinvloeden. Minerale gevelpleister in combinatie met isolatie kost gemiddeld tussen de €80 en €100 per vierkante meter en synthetische sierpleister met isolatie kost tussen de €90 en €110 per vierkante meter.

Isoleer je gevel met crepi

Wat is crepi?

Een crepi gevel is simpelweg een gevelbekleding waarbij de buitenmuur bepleisterd wordt met een materiaal dat grotendeels bestaat uit een mengsel van zand en cement. Door deze sierpleister aan te brengen geef je het huis een geheel nieuwe uitstraling.

Het is perfect voor authentieke, landelijke woningen, maar ook voor strakke, moderne gebouwen. Kortom, deze universele bepleistering past bij elke bouwstijl!

Voor deze sierpleister kan je kiezen uit een enorm groot kleurenpalet van meer dan 800 kleuren. Door bepaalde weersomstandigheden kan de kleurintensiteit wel verminderen. Verder absorberen donkere kleuren veel warmte waardoor deze niet geschikt zijn in combinatie met isolatie.

Daarnaast biedt deze gevelbepleistering niet alleen esthetische voordelen, maar ook functionele. Het is namelijk een waterbestendig materiaal en vormt daardoor een bijkomende isolerende factor voor je woning.

Waarom gevel bepleisteren met crepi?

Een gevel uit crepi heeft tal van voordelen. Je ontdekt ze hieronder!

Weerbestendig

Sierpleister kan ontzettend goed tegen allerlei weersinvloeden. Het geeft je huis dus extra bescherming tegen vocht en wind. Een goede bescherming is erg belangrijk, want als je gevel niet voldoende beschermd is dan kan dit leiden tot vocht in huis.

Wanneer je vocht in huis hebt, dan kunnen er schimmels ontstaan en die zijn slecht voor je huis én je gezondheid. Extra bescherming is dus geen overbodige luxe!

Elegante uitstraling

Crepi zorgt voor een afwerking die tot in de puntjes in orde is. Als je sierpleister als afwerkingsmateriaal gebruikt, dan krijg je een mooi egale en nette afwerking.

crepi gevel

Goedkoop met een rijke uitstraling

Sierpleister is niet enkel mooi, maar ook nog eens erg betaalbaar. Je krijgt dus een rijke uitstraling, voor een goedkope prijs. Wat wil je nog meer?

Uitgebreide keuze

Een ander voordeel van crepi is dat het verkrijgbaar is in alle mogelijke kleuren. Je kan je creativiteit gewoon de vrije loop laten gaan. Niets is té gek, want er zijn geen grenzen. Door het uitgebreid aanbod, past sierpleister goed bij elke woning!

Reiniging en herstelling

Als je wilt dat je gevel er mooi uit blijft zien, dan is het af en toe wel nodig dat je je crepi gevel reinigt en herstelt. Maar hoe pak je het onderhoud nu aan?

Crepi gevel reinigen

cripi schilderen op de gevelAls je van plan bent om crepi zelf te gaan reinigen, dan moet je ervoor zorgen dat je dit altijd voorzichtig doet.

Als je niet voorzichtig bent en je iets verkeerd doet, dan kan het zijn dat je iets beschadigt. Soms is het dus beter dat je het laat reinigen door een professional!

De gebruikte methode hangt af van het soort sierpleister die op je gevel staat.  Bij natuurlijke crepi mag je geen hogedrukspuit gebruiken omdat je zo de gevel beschadigt.

Je gevel jaarlijks een keer schoonspuiten met een tuinslang is in de meeste gevallen een effectieve methode om je gevel schoon te houden.

Als je synthetische of siliconen crepi hebt kan je dit wel met een hogedrukspuit reinigen. Pas wel op met de hoeveelheid druk. Een lage druk wordt hiervoor aangeraden.

Opgelet! Ga niet zelf reinigen met azijn of zoutzuur. Gevelpleister is namelijk een kalkproduct, wat slecht reageert op zouten en zuren.

Een vakman kan op professionele en grondige wijze je muur in crepi reinigen. Als het vuil er niet direct afgaat met een beetje water, laat je dit best over aan een gespecialiseerd bedrijf.

👉 De kostprijs voor een gevelreiniging ligt tussen de € 6 en 12 per m²

Ontdek je scheurtjes en delen van je crepi die afbrokkelen? Je hebt meestal tot tien jaar garantie voor herstellingswerken. Zolang de schade niet berokkend is door externe factoren kan je dus kosteloos je crepi laten herstellen.

Laat je gevel onderhouden en herstellen door een vakman

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Crepi gevel herstellen

Na enige tijd, meestal een aantal jaar, is het mogelijk dat je sierpleister gevel een opknapbeurt nodig heeft. Sommige aannemers zorgen voor een gratis herstelling, wanneer de garantie nog niet is verstreken. Meestal krijg je op sierpleister een garantie van 10 jaar.

👉 Opgelet: je hebt geen recht op garantie als de oorzaak te wijten is aan externe factoren! Soms is het moeilijk om de oorzaak te bepalen, daarom kan het zeker geen kwaad om contact op te nemen met je aannemer. Op die manier ben je zeker!

Als je sierpleister zijn uitstraling heeft verloren en het dringend tijd is voor herstelling, dan zijn er gelukkig een aantal zaken die je zelf kan doen! Let wel op, want als je vochtproblemen hebt moet je deze eerst aanpakken, anders heeft het herstel van je sierpleister helemaal geen zin. Je kan vochtproblemen oplossen door het aanbrengen van een waterkerende laag onderaan de muren.

  • Schilderen: Als reinigen geen zin heeft en je gevel niet te erg beschadigd is, dan kan je ervoor kiezen om je sierpleister te schilderen. Er bestaan hiervoor speciale verfsoorten en materialen.
  • Kalei: Heb je grote scheuren in je sierpleister? Dan is kalei de oplossing! Kalei is namelijk ideaal om oneffenheden mee weg te werken. Kalei beschermt daarnaast ook tegen vocht.
  • Buitenvuller: Ook met een buitenvuller kan je scheurtjes herstellen en opvullen. Hou er wel rekening mee, dat ze nog zichtbaar blijven.

Kun je crepi zelf plaatsen?

Kan je crepi op je gevel zelf plaatsen of doe je dat beter niet? Je zal het je misschien wel afvragen. Maar het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk. Als je zelf erg handig bent, dan kan je deze gevelwerken zelf uitvoeren. Hoe je het doet is afhankelijk van de soort die je kiest.

Meestal wordt de gevel eerst opgeschoond, waarna de crepi geplaatst wordt met een wapeningsnet. Dat voorkomt scheuren in de buitenmuur. Synthetische pleister wordt in drie lagen aangebracht: eerst de basislaag, dan een hechtingslaag en vervolgens de afwerkingslaag.

Minerale pleister wordt meestal maar in één laag aangebracht. Sierpleister aanbrengen is niet supermoeilijk, maar het is wel belangrijk dat je het goed doet.

De sierpleister bepaalt namelijk de uitstraling van je woning en daarom is het soms beter om dit te laten doen door vakmannen.

Wil je zeker zijn van de beste prijs, dan is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken! Ontvang direct tot 5 vrijblijvende offertes via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.