Nevelstralen: voordelen, techniek en prijs per m²

Af en toe is een gevelreiniging noodzakelijk. Een efficiente manier om dit te doen is door te nevelstralen, maar wat is het precies en waarom is het nodig? Je ontdekt het hier!

Nevelstralen: prijs per m²

Gevel nevelstralen: prijs per m²

Het is moeilijk om een prijs van deze manier van gevelreiniging te bepalen. De kosten hangen namelijk af van de hardnekkigheid van de vervuiling en de bereikbaarheid van je gevel.

Daarnaast kan het ook zijn dat er enkele herstellingswerken moeten worden uitgevoerd en deze zorgen voor extra kosten. Gemiddeld kost een gevelreiniging met deze techniek tussen de € 15 en € 20 per vierkante meter.

Ontvang je prijs op maat

👉 Het laten reinigen van je gevel is dus niet erg goedkoop, zeker niet als je voor deze techniek kiest. Daarom kan je vast wel enkele tips gebruiken om te besparen. Je vindt ze hieronder!

Een eenvoudige manier om te besparen, is door voor een vakman te kiezen uit je omgeving. Als je een vakman kiest die ver bij jou uit de buur woont, dan moet je vaak aanzienlijke voorrijkosten betalen.

Er wordt hierbij niet altijd stil gestaan. Voorrijkosten kunnen al snel oplopen tot € 0,50 per kilometer. Misschien lijkt het niet zo veel, maar zie het als geld dat je eigenlijk gewoon wegsmijt, want dat is het!

👉 Nog een eenvoudige manier om geld te besparen: vergelijk offertes! Het is namelijk zo dat verschillende vakmannen erg uiteenlopende prijzen hanteren voor dezelfde klus. Als je enkele minuten de tijd neemt om online offertes van verschillende bedrijven te laten opstellen, dan kan je veel makkelijker de goedkoopste vakman in jouw buurt vinden!

Er is ook nog een derde manier om geld te besparen: via een kwantumkorting. Wat het precies is? Het is een korting die je krijgt als meerdere mensen in jouw buurt dezelfde klussen laten uitvoeren. Vele vakmannen bieden je in dat geval een kwantumkorting aan. Deze korting is misschien niet heel hoog, maar alle beetjes helpen!

Wat is nevelstralen?

De nevelstraaltechniek is een vaak gebruikte techniek voor het verwijderen van vervuilingen, verf en mossen. Nevelstraaltechniek is dus de benaming voor de techniek van het reinigen van je gevel onder lage druk. Er wordt gebruik gemaakt van een straalmiddel.

Dit straalmiddel bestaat meestal uit zand en water. Het straalmiddel wordt onder lage druk op je gevel gespoten. Dit zorgt dus dat er weinig kans is op beschadiging. Deze techniek is een goede keuze, wanneer je gevelbekleding erg fragile is.

Het is in feite een milder alternatief voor zandstralen! De druk en de grootte van de straalkorrels kunnen aangepast worden, waardoor deze techniek erg nauwkeurig kan worden toegepast.

👉 Is de nevelstraaltechniek de beste keuze voor jouw gevel? Dat is iets wat een professional altijd voor jou gaat nagaan, voordat hij ermee begint.

Maar in principe kan je deze techniek toepassen op elk soort gevel, omdat deze techniek zo mild is. In enkele gevallen is het niet aangeraden, bijvoorbeeld wanneer het muuroppervlak te verweerd is.

In dat geval kan het reinigen van je gevel via deze techniek schade veroorzaken. De gevel moet dus in goede staat zijn. Het is een optie om eerst herstellingen aan de gevel te laten uitvoeren en vervolgens deze techniek toe te passen.

Vergelijk gevelreinigers

Waarom je gevel nevelstralen?

Van tijd tot tijd is het nodig om je gevel te (laten) reinigen. Het draagt bij aan de levensduur van je gevel en het zorgt voor een mooie uitstraling. Er zijn verschillende manieren om je gevel te reinigen, maar de nevelstraaltechniek is een van de beste keuzes.

Deze techniek zorgt namelijk voor weinig of geen waterbelasting. Bovendien is ze erg milieuvriendelijk, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen.

Door de lage druk is er ook haast geen kans op beschadigingen, tenzij je gevel in erg slechte staat is! Naast al deze voordelen, heeft de techniek nog tal van andere voordelen en enkele nadelen. Benieuwd naar wat deze zijn? Je ontdekt het hieronder!

Voordelen

Deze reinigingstechniek heeft heel wat voordelen. Zo is het een techniek die toegepast kan worden op vrijwel alle ondergronden en kan er via deze techniek erg nauwkeurig gewerkt worden. Hoewel het een erg milde techniek is, is het toch sterk genoeg voor het verwijderen van verf en mos.

Nadelen

Net zoals elke techniek, heeft ook deze techniek enkele nadelen. Zo is ze bijvoorbeeld minder efficiënt op gladde oppervlakten en niet zo krachtig als de zandstraaltechniek.

Hoe een gevel nevelstralen?

Ben je benieuwd hoe nevelstralen precies in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Als je gevel gereinigd wordt via de nevelstraaltechniek, dan zal men de druk en het straalmiddel aanpassen aan het soort vervuiling en de ondergrond van je gevel. Eens de gewenste druk en de gewenste grootte van de korrels bepaald worden, wordt je gevel bespoten. Daarna wordt je gevel vaak nog geïmpregneerd. Dat zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van het resultaat.

Gevelimpregnatie is in principe het aanbrengen van een transparante vloeistof op de buitenmuur. Deze vloeistof beschermt de muur tegen vocht en vuil. Als je kiest voor deze extra, dan zal je wel een bijkomende kost van gemiddeld € 10 per vierkante meter hebben. Hou daar dus rekening mee!

Kan ik zelf een gevel nevelstralen?

Een gevelreiniging via de nevelstraalmethode is dus een erg prijzige bedoening. Je kunt hier en daar wel geld besparen, zoals je hierboven kunt zien, maar misschien wil jij wel meer besparen door het werk zelf te doen? Kan je je eigen gevel reinigen via de nevelstraaltechniek?

Het antwoord daarop is eigenlijk nee! De gevel reinigen via de nevelstraaltechniek wordt bijna altijd door een professional gedaan, dit komt omdat deze techniek voornamelijk wordt toegepast bij gevels die erg fragile zijn. Om zo’n gevel te reinigen is er dus veel voorzichtigheid nodig.

Laat je gevel reinigen door een specialist

Als je je gevel zelf op een lichte manier wilt reinigen, dan kan je ervoor kiezen om te stoomcleanen. Dit is een machine die water verhit tot 140°C. Dat water wordt dan met hoge druk tegen je gevel gespoten.

👉 Er is ook nog een andere mogelijkheid: reinigen met een hogedrukspuit!

Pas hier wel mee op, want niet elk soort gevelbekleding mag zomaar gereinigd worden met een hogedrukspuit. Doe het dus alleen maar als je écht zeker weet dat de spuit geen schade aan je gevel zal veroorzaken! Een ondergrond zoals kalkzandsteen is hiertegen niet bestand. Daarnaast kan een hogedrukspuit ook gevaarlijk zijn voor het beschadigen van kozijnen of voegen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.