Spachtelputz: de ideale sierpleister voor elk project

Ben je op zoek naar een sierpleister met net iets meer karakter? Hou dan zeker eens rekening met de voordelen van spachtelputz. Alles wat je moet weten vindt je terug in dit artikel.

Vraag een offerte aan voor jouw project

Wat kost spachtelputz per m2

Spachtelputz prijs per m2

Belangrijk bij het uitvoeren van een nieuwbouw- of renovatieproject is meestal de prijs van de werken. Je zal dus vast ook geïnteresseerd zijn in de prijzen van spachtelputz. Gelukkig voor jou hebben wij het antwoord op die vraag. 

Welke factoren bepalen de prijs?

Er zijn eigenlijk 4 factoren die een invloed hebben op de prijs van spachtelputz. We sommen ze even voor je op.

De plek 

Als eerst is er een verschil tussen de prijs voor het bepleisteren van een plafond en een wand. Plafonds zijn vaak moeilijker te bereiken, wat de stukadoor meer tijd kost. Dit uit zich dan ook in een iets duurdere prijs. 

De staat van de ondergrond

Herstellingen ondergrond

Zijn er veel reparaties nodig om een egale ondergrond te creëren om de spachtelputz op aan te brengen, dan kan je zeker zijn dat de prijs ook hoger zal liggen.

De grootte van het oppervlak

Een derde factor is vanzelfsprekend de oppervlakte die bestreken moet worden. Er wordt gewerkt met prijzen per vierkante meter, dus hoe groter de oppervlakte, hoe duurder. 

De vakman

Prijs voor het laten aanbrengen van spachtelputz door een vakman

Tenslotte heeft ook de vakman waarmee je samenwerkt invloed op de prijs. Normaliter zijn er echter geen grote verschillen in de prijs die wordt aangerekend.

Prijzen van spachtelputz per ondergrond

OndergrondPrijs per m2
Muren€10 tot €18
Plafonds€15 tot €24

Hou er rekening mee dat de prijzen die hier weergegeven worden slechts richtprijzen die kunnen verschillen van project tot project.

Ontvang een prijs op maat

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz voor muren en plafonds

Spachtelputz is een wandafwerking die kunsthars en steenkorreltjes bevat. De steenkorreltjes zorgen voor een door veel mensen geliefde structuur. De grootte ervan kan je ook volledig zelf bepalen. Andere eigenschappen die het materiaal zo populair maken zijn dat je het kan proper schrobben, het in kleur verkrijgbaar is en zowel buiten als binnen gebruikt kan worden. 

Spachtelputz aanbrengen of stuken?

Het verschil tussen stuken en spachtelputz is dat je bij het eerste een volledig egale ondergrond krijgt zonder structuur. Ook de manier van aanbrengen verschilt, stuc, ook wel spack genoemd wordt op de oppervlakte gespoten in plaats van gepleisterd. 

Spachtelputz voor je buitenmuren

Spachtelputz voor buitenmuren

Ben je nog op zoek naar een nieuwe gevelbekleding? Spachtelputz kan je zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten gebruiken. Het is een redelijk goedkope optie die toch een moderne look aan je woning kan geven. In veel gevallen heb je voor dit soort werken ook geen vergunning nodig. 

Onderhoud spachtelputz

Repareren

Diverse fabrikanten produceren kits voor het repareren van scheuren of grote kappen in spachtelputz. Meestal werkt dit zeer goed en is het resultaat naadloos. Ben je niet zeker hoe je dit het best zelf kan aanpakken, dan kan je altijd contact opnemen met een stukadoor. 

Schoonmaken

Spachtelputz is gemakkelijk schoon te maken met een doekje

Het schoonmaken van spachtelputz is ware eenvoud. Met een vochtig doekje veeg je zo de meeste vlekken weg. Kleine kapjes in het materiaal verdwijnen ook tussen de ruwe structuur. Merk je grotere vlekken op, dan kan je deze verwijderen met pleisterreiniger van bij de bouwmarkt. Daarna zien je muren of je plafond er weer zo uit als dag 1. 

Overschilderen 

Spachtelputz in kleur overschilderen

Zijn er kleine plekjes waar de kleur vervaagt of ben je niet langer tevreden met de gekozen kleur, dan kan je dat deel of de gehele muur oververven. Het verven van dit type muur is niet speciaal anders dan andere muren. Je werkt het best ook in lagen, om te voorkomen dat je strepen ziet of dat je sommige moeilijker te bereiken plekjes vergeet. 

Het aanbrengen van spachtelputz zelf doen of overlaten aan een specialist?

Zelf bepleisteren of het laten aanbrengen van spachtelputz op de muren door een vakman?

Ben je een doe-het-zelver die niet bang is om eens de handen uit de mouwen te steken en een grotere klus aan te pakken? Het aanbrengen van spachtelputz is iets dat je dan zeker zelf kan zowel binnen als buiten jouw woning. Het is wel belangrijk dat je goed weet waar je mee bezig bent, dus ga eerst even op onderzoek uit. Achteraf is het dan wel fijn dat je kan genieten van een kamer die je zelf hebt afgewerkt.

Speel je toch liever op veilig? Dan kan je er ook voor kiezen een vakman in te schakelen voor het aanbrengen van spachtelputz. Je hebt in dat geval zekerheid dat het resultaat er goed uit zal zien en tot stand is gekomen op een correcte manier. Je kan dan ook voor de iets moeilijker uit te voeren opties kiezen. 

Vind een vakman in jouw regio

Besparen op de kost van pleisterwerken

Besparen op de kosten van pleisterwerken kan je op vele verschillende manieren. We bekijken ze om het overzicht te bewaren even allemaal apart.

Besparen met premies en andere initiatieven

Gevelisolatie premie

Er is voor renovatiewerken een overkoepelende renovatiepremie die je 20 tot 30 procent van het totaalbedrag kan terugbezorgen. Bij renovaties van woningen ouder dan 10 jaar geniet je ook van een verlaagd btw-tarief van slechts 6%.

Combineer je nieuwe gevelbekleding met buitenmuurisolatie, dan kan je aanspraak maken op een premie van de netbeheerder en eventueel je gemeente of stad. De premie uitgegeven door de netbeheerder kan gaan van 30 tot 45 euro per vierkante meter die je terugkrijgt. 

Groepskorting

Bij verschillende woningen tegelijk spachtelputz laten aanbrengen in één keer kan je ook enorme kortingen opleveren. Vraag dus zeker eens na in je straat of buurt wie net zoals jou zijn wanden en plafonds een frisse uitstraling wil geven.

Besparen door offertes te vergelijken

Een andere manier om tot wel 30% te besparen is door meerdere aanbiedingen van stukadoors naast elkaar te leggen en op zoek te gaan naar de offerte met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zorg wel dat je enkel offertes met elkaar vergelijkt die dezelfde diensten aanbieden, anders komen er later misschien onverwachte kosten bovendrijven. 

Vraag nu in enkele klikken meerdere vrijblijvende offertes aan voor spachtelputz bij erkende specialisten door onderstaand formulier in te vullen. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.