Sierpleister

Wil je graag jouw buitenmuren een mooie afwerking geven? Dit kan je doen met sierpleister, ook wel crepi genoemd. Er is een grote keuze aan kleuren en structuren zoals grote of kleine korrels. Hierdoor kan je het eindresultaat zelf bepalen.

Vraag vrijblijvend jouw offerte aan. Het is gratis!

Ontvang een prijs op maat

Sierpleister prijs

Spierpleister heeft een hoge kwaliteit. Hierdoor is de prijs ook iets hoger dan bij andere pleistersoorten. Hieronder vind je het soort spierpleister terug en wat de gemiddelde prijs is per m². De bedragen die hieronder vermeld staat zijn exclusief btw.

Prijs sierpleister per m2: minerale sierpleister

  • Gemiddelde prijs zonder isolatie: 64 euro 
  • Gemiddelde prijs met isolatie: 80 – 100 euro 

Prijs sierpleister per m2: kunstharspleister

  • Gemiddelde prijs zonder isolatie: 72 euro 
  • Gemiddelde prijs met isolatie: 90 – 110 euro

sierpleister

Sierpleister buiten

Je kan sierpleister gebruiken om jouw gevel op te frissen. Het heet een decoratieve functie, je kan er bijvoorbeeld oneffenheden van een verouderd huis mee verbergen. Ondanks de decoratieve functie heeft ze ook nog andere functies. Het voornaamste is, dat het jouw gevel beschermt tegen de weersomstandigheden. Dit zorgt er dan voor dat er geen vocht in de gevel kan dringen. Hieronder lees je wat meer over de voor- en nadelen van het bepleisteren van je gevel.

Ontvang een prijs op maat

Voordelen

Zoals eerder reeds vermeld, biedt het goede bescherming tegen vocht. Ook geeft het de mogelijkheid tot betere isolatie. Nog een ander voordeel is, dat het bij heel veel verschillende woningen past. Van modern tot landelijke woningen.

Nadelen

Crepi bevat ook een aantal nadelen. Zo kunnen bepaalde kleurtinten een temperatuurschommeling veroorzaken. Dit kan er voor zorgen dat er scheuren zullen ontstaan in de laag. Ook kan de intensiteit van de kleur na een bepaalde tijd afnemen door het zonlicht.

gevelwerken sierpleister

Soorten sierpleister

Er bestaan verschillende soorten sierpleister, die kan je hieronder vinden. Je leest er over wat het is en wat de voor- en nadelen zijn.

Minerale sierpleister

Dit soort spierpleister wordt ook wel krabpleister genoemd. Het bestaat voornamelijk uit kalk, zand, pigment, cement en water. Het is een ecologisch product en het bevat een dampopen en waterkerend karakter. De applicatie ervan is best simpel. Meestal wordt het met één laag op de gevel gespoten. De dikte bedraagt 12 tot 15 mm. Daarna wordt het afgewerkt met een krasbord.

De voordelen van minerale sierpleister zijn dat het een dampopen karakter heeft alsook dat het goed waterkering is. Het is ook een ecologisch product.

Een nadeel aan krabpleister is dat het best gevoelig is voor vervuiling door mossen- en algen.

Kunstharspleister

Kunstharspleister wordt ook wel siliconenpleister of synthetische pleister genoemd. De basis is kunsthars en het is licht elastisch. De kunstharspleister wordt met een spuitmachine in dunne lagen op de gevel aangebracht.

Dit soort pleister is volledig waterdicht en neemt dus geen vocht op. De voordelen van kunstharspleister zijn dat er de mogelijkheid is voor een dunne, strakke afwerking. Doordat het licht elastisch is, is het beter bestand tegen scheuren. Enkele nadelen zijn dat een egale ondergrond gewest is voor een dunne afwerking en wanneer er beschadigingen zijn aan de muur, kan de onderlaag mogelijks zichtbaar worden.

crepi gevelwerken

Hoe sierpleister aanbrengen?

Hoe wordt spierpleister nu aangebracht? De werkwijze lees je hieronder.

1. Muur voorbereiden

Is de muur voorheen met een ander materiaal afgewerkt? Verwijder dan eerst de rest van de muur alvorens je begint. Vervolgens reinig je de muur. Zorg ervoor dat die droog en zuiver zijn. Als volgende stap moet je de muur behandelen met een primer. Dit gaat ervoor zorgen dat de sierpleister beter zal hechten.

2. Sierpleister maken

In deze stap doe je alle sierpleister emmers die je nodig hebt voor een wand in een speciekuip. Vervolgens mix je het goed door elkaar om te voorkomen dat er kleurverschillen zullen zijn.

3. Sierpleister aanbrengen met plakspaan

Strijk het spierpleister mengsel gelijkmatig op de muur. Het is aangeraden om telkens in stukken van een vierkante meter en van boven naar beneden te werken. Werk de verschillende delen van de muur zo snel mogelijk na elkaar af en laat ze vervolgens overlappen. Dit zal het risico verlagen dat er kleurverschillen zullen optreden. Heb je moeilijk bereikbare plekken? Bepleister die dan met een platte kwast.

Ten slotte gebruik je een spackmes om de muur glad te strijken. Dit is een rechthoekig metalen blad. Op de brede kant is er een handvat.

4. Crepi bewerken

Na een droogtijd van ongeveer een halfuur kan je wat meer structuur geven aan de sierpleister. Gebruik hiervoor eventueel een gekartelde spaan of een kwast.

Kies je er voor om de sierpleister een dag te laten drogen? Dan kan je, indien gewenst, de muur nog overschilderen. Opgelet, zorg dat je hiervoor geschikte verf gebruikt!

Wil je graag meer weten over de prijzen van specialisten? Vraag dan jouw gratis offerte aan via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.