Gevelpanelen: voordelen, soorten en prijs

Ga je binnenkort je gevel opfrissen? Overweeg dan zeker om gevelpanelen te gebruiken, want deze gevelbekleding biedt heel wat voordelen. Ontdek ze in dit artikel.

Wil je extra advies of ben op zoek naar prijzen op maat? Stel je vragen en ontvang prijzen van gevelspecialisten via onze offertepagina.

Gevelpanelen prijs

houten gevelpanelen

Voor je een beslissing kan nemen is het natuurlijk belangrijk dat je weet, hoeveel de door jou gekozen gevelpanelen zullen kosten. De kostprijs is namelijk sterk afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Als je een idee wil krijgen van de algemene richtprijs per soort, lees dan snel verder!

👉 Als je kiest voor keramische gevelpanelen, dan zal je daar vanaf € 45 voor betalen. Metalen gevelpanelen zijn net iets duurder, ze kosten zo’n € 50 . Heb je liever composieten gevelpanelen? Deze kosten rond de € 45. De goedkoopste gevelpanelen zijn die uit kunststof, daarvoor betaal je gemiddeld € 25.

Je ziet dus dat de prijzen van panelen niet zo erg uiteenlopend zijn, maar de prijs hangt wel sterk af van de arbeidskosten ook. Bovenstaande prijzen zijn namelijk exclusief btw en arbeidskosten, waardoor je er dus rekening mee moet houden dat deze prijzen nog sterk kunnen oplopen. Tenzij je ze zelf wil plaatsen natuurlijk!

Waarom kiezen voor gevelpanelen?

Er wordt steeds vaker voor gevelpanelen gekozen, voor het bekleden van de gevel. Dat komt omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen, waardoor ze perfect bij elk type huis passen. Ze bieden ook heel wat voordelen. Benieuwd naar wat die zijn?

  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: één van de grote voordelen van panelen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en structuren. Je kan ze dus volledig laten aansluiten bij jouw smaak.
  • Ze zijn brandveilig: de meeste soorten panelen zijn erg brandveilig en ook dat is zeker niet onbelangrijk! Ze zijn niet enkel brandveilig, maar ook goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zodat ze erg duurzaam zijn! Je kan zedus zien als een extra beschermingslaag.

Soorten gevelpanelen

kunststof gevelpaneel

Zoals je ondertussen al weet, zijn panelen dus in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende breedtes en dieptes. Er is zeker voor ieder wat wils! Wil je een beter zicht krijgen wat voor gevelpanelen er precies bestaan? Hieronder vind je een overzicht.

Betonnen panelen

Een van de verschillende soorten waaruit je kan kiezen zijn betonnen gevelpanelen. Betonnen panelen hebben een natuurlijke betonkleur en worden vaak voorzien van isolatie. Ze zijn in verschillende kleurnuances beschikbaar, maar zijn wel redelijk prijzig.

Een goed alternatief zijn kunststoffen panelen met een betonlook. Die zijn goedkoper in aanschaf en geven je gevel dezelfde uitstraling!

Houten gevelpanelen

Zoek je naar gevelbekleding die je huis een natuurlijke en authentieke uitstraling geeft? Dan kan je kiezen voor een houten gevelbekleding. Houten gevelpanelen zijn erg prachtig. Er zijn verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen. Met houten panelen geef je de gevel een unieke uitstraling. Weet wel dat ze niet goedkoop zijn.

👉 Ook hier kan je kiezen voor een alternatief: kunststoffen gevelpanelen met een houten look. Ook deze soort panelen bootsen verschillende houtsoorten na. Het verschil is dat ze veel goedkoper zijn in aanschaf!

Kunststof gevelpanelen

Een van de populairste keuzes die je kan maken is kunststof panelen. Gevelpanelen uit kunststof zijn beschikbaar in ontzettend veel designs. Daardoor passen ze perfect bij elke woningstijl!

Kunststoffen gevelpanelen staan ook bekend als sidings. Ze bestaan meestal uit hardschuim, PVC en aluminium. Hierboven op bevindt zich een toplaag, die de kleur en de structuur van de laag bepaalt!

👉 Kunststoffen panelen bieden heel wat voordelen. Ze zijn makkelijk te plaatsen en te verwerken en je moet ze bijna niet onderhouden. Dit komt omdat ze goed bestand zijn tegen vocht, verrotting, enzovoort.

Vergelijk gevelpanelen

Keramische gevelpanelen

Je kan daarnaast ook gebruikmaken van keramische panelen. Deze gevelpanelen zijn gemaakt uit klei. De klei wordt gebakken, waardoor het duurzame eigenschappen krijgt en vormvast wordt.

👉 Ook keramische platen hebben heel wat voordelen. Zo zijn ze zelfreinigend, makkelijk te plaatsen, brandveilig en kleurvast!

Metalen panelen

Een andere optie is om te kiezen voor metalen gevelpanelen. Dit soort panelen geven je gevel een stalen look en is daardoor voornamelijk geschikt voor moderne woningen.

Ook hebben ze heel wat afwerkingsmogelijkheden. Metalen panelen krijgen een anodiseerlaag of coating. Deze laag zorgt ervoor dat de panelen goed bestand zijn tegen de schommelende weersomstandigheden.

👉 Het verschil tussen stalen en aluminium gevelpanelen? Stalen panelen zijn goedkoper dan aluminium panelen, maar de naden kunnen minder nauwkeurig afgewerkt worden. De voordelen van deze twee soorten zijn ongeveer hetzelfde. Ze geven je gevel een moderne look, zijn onderhoudsvriendelijk, makkelijk te plaatsen, corrosiebestendig en brandveilig!

Composiet gevelpanelen

Gevelpanelen bestaan ook in composiet. Dit is een mix van PVC met een ander materiaal, dat kan hout of aluminium zijn. Op die manier krijg je een combinatie van de beste eigenschappen van al deze materialen. Dit type is onderhoudsarm en makkelijk te plaatsen.

Baksteen panelen

Heb jij liever een authentieke uitstraling voor je gevel? Dan kan je ook kiezen voor bakstenen gevelpanelen. Dit zijn panelen die dezelfde uitstraling hebben als gewone bakstenen, maar ze zijn veel goedkoper en vergen minder werk, dan wanneer je kiest voor echte bakstenen.

Bakstenen panelen zijn er in verschillende uitvoeringen. Het gaat hier wel over gevelpanelen die gemaakt zijn uit kunststof en een uitstraling hebben van bakstenen.

baksteen gevelpaneel

Gevelpanelen met isolatie

Welke soort je ook kiest, een goede gevelisolatie is erg belangrijk. Alleen door je gevel goed te isoleren, bescherm je je huis voldoende tegen verschillende weersomstandigheden en maken vocht en schimmels in je huis geen kans!

Als je het voor jezelf makkelijk wil maken, dan kan je kiezen voor gevelpanelen waarin al isolatie zit. Dit soort panelen worden ook wel sandwichpanelen genoemd.

Een sandwichpaneel is heeft een metalen binnen- en buitenplaat met daartussen een laag isolatie. Deze panelen dragen bij aan een beter isolatie.

Vergelijk gevelspecialisten

Op zoek naar een goedkope gevelbekleding? Kies voor gevelpanelen!

Zo zie je dus, er zijn verschillende redenen om te kiezen voor panelen als gevelbekleding. Gevelpanelen maken het je makkelijk, want ze zijn licht, waardoor je ze makkelijk kan plaatsen. Dat zorgt ervoor dat ze voor jou de goedkoopste manier van gevelbekleding zijn!

Ze zijn niet enkel goedkoper, omdat je ze makkelijk zelf kan plaatsen. Maar ook omdat ze over het algemeen de goedkoopste keuze van gevelbekleding zijn.

Natuurlijk is dat wel afhankelijk van welke soorten gevelpanelen je kiest, maar over het algemeen zijn de prijzen sterk gelijklopend!

Plan je gevelwerken? Ben je zelf niet handig en kies je er toch voor om gevelpanelen door een professional te laten plaatsen? Dan kan je geld uitsparen door de offertes van meerdere bouwbedrijven met elkaar te vergelijken.

Het is namelijk zo dat de prijzen van de arbeidsuren van vakmannen erg uiteenlopend kunnen zijn. Door offertes te vergelijken, haal je er makkelijk de beste deal uit. Het duurt slechts enkele minuten en is bovendien gratis. Dus, waarom niet?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.