Gevelpanelen: voordelen, soorten en kostprijs

Ga je binnenkort je gevel opfrissen? Overweeg dan zeker om gevelpanelen te gebruiken, want deze gevelbekleding heel wat voordelen. Hieronder vind je alvast meer informatie!

Gevelpanelen prijzen

Voor je een beslissing kunt maken is het natuurlijk belangrijk dat je weet, hoeveel de door jou gekozen panelen je zullen kosten. De kostprijs is namelijk sterk afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Als je een idee wilt krijgen van de algemene richtprijs per soort, lees dan snel verder!

👉 Als je kiest voor keramische panelen, dan zal je daar vanaf € 45 voor betalen. Metalen panelen zijn net iets duurder, ze kosten zo’n € 50 . Heb je liever composieten panelen? Deze kosten rond de € 45. De goedkoopste panelen zijn die uit kunststof, daarvoor betaal je gemiddeld €25.

Je ziet dus dat de prijzen van panelen niet zo erg uiteenlopend zijn, maar de prijs hangt wel sterk af van de arbeidskosten ook. Bovenstaande prijzen zijn namelijk exclusief btw en arbeidskosten, waardoor je er dus rekening mee moet houden dat deze prijzen nog sterk kunnen oplopen. Tenzij je ze zelf gaat plaatsen natuurlijk!

Waarom kiezen voor gevelpanelen?

Er wordt steeds vaker voor panelen gekozen, voor het bekleden van de gevel. Dit komt, omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen, waardoor ze perfect bij elk type huis passen. Panelen hebben ook heel wat voordelen, benieuwd naar wat deze zijn? Lees dan snel verder!

  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: één van de grote voordelen van panelen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en structuren. Zo kan je kiezen voor panelen die volledig bij jouw smaak aansluiten.
  • Ze zijn brandveilig: de meeste soorten panelen zijn erg brandveilig en ook dat is zeker niet onbelangrijk! Gevelpanelen zijn niet enkel brandveilig, maar ook goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zodat ze erg duurzaam zijn! Je kunt panelen dus bezien als een extra laag bescherming.

Soorten gevelpanelen

Zoals je ondertussen al weer, zijn panelen dus in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast kan je nog kiezen uit verschillende breedtes en dieptes. Er is zeker voor iedereen wat wils! Wil je een beter zicht krijgen over wat voor panelen er precies bestaan? Lees dan snel verder!

Betonnen panelen

Een van de verschillende soorten waaruit je kunt kiezen zijn betonnen panelen. Betonnen panelen hebben een natuurlijke betonkleur en worden vaak voorzien van isolatie. Ze komen in verschillende kleurnuances, maar zijn wel redelijk prijzig.

Een goed alternatief voor betonen panelen zijn kunststoffen panelen met een betonlook, deze zijn namelijk goedkoper in aanschaf en geven je gevel dezelfde uitstraling!

Houten panelen

Zoek je naar gevelbekleding die je huis een natuurlijke en authentieke uitstraling geeft? Dan kan je kiezen voor houten panelen. Houten panelen zijn erg prachtig, er zijn verschillende houtsoorten waaruit je kunt kiezen. Met houten panelen geef je je gevel een unieke uitstraling. Weet wel, dat deze soort panelen niet goedkoop zijn.

👉 Ook hier kan je kiezen voor een alternatief: kunststoffen panelen met een houten look. Ook deze soort panelen bootsen verschillende houtsoorten na, het verschil is dat ze veel goedkoper zijn in aanschaf!

Kunststof panelen

Een van de populairste keuzes die je kunt maken is kunststof panelen. Panelen uit kunststof zijn er namelijk in ontzettend veel designs. Daardoor zijn er wel altijd kunststoffen panelen die perfect bij je stijl passen!

Kunststoffen panelen staan ook bekend als sidings, ze bestaan meestal uit hardschuim PVC, hierboven op bevindt zich een toplaag, die de kleur en de structuur van de laag bepaalt!

👉 Kunststoffen panelen hebben heel wat voordelen. Ze zijn makkelijk te plaatsen en te verwerken en je moet ze bijna niet onderhouden. Dit komt omdat ze goed bestand zijn tegen vocht, verrotting, enzovoort.

Vergelijk gevelpanelen

Keramische gevelpanelen

Je kunt daarnaast ook gebruikmaken van keramische panelen. Deze panelen zijn gemaakt uit klei. De klei wordt gebakken, waardoor het duurzame eigenschappen krijgt en vormvast wordt.

👉 Ook keramische platen hebben heel wat voordelen, zo zijn ze zelfreinigend, makkelijk te plaatsen, brandveilig en kleurvast!

Metalen panelen

Een andere optie is om te kiezen voor metalen panelen. Dit soort panelen geven je gevel een stalen look en is daardoor voornamelijk geschikt voor moderne woningen.

Ook metalen panelen hebben heel wat afwerkingsmogelijkheden. Metalen panelen krijgen een anodiseerlaag of coating, deze laag zorgt ervoor dat de panelen goed bestand zijn tegen de schommelende weersomstandigheden.

👉 Het verschil tussen stalen en aluminium panelen? Stalen panelen zijn goedkoper dan aluminium panelen, maar de naden kunnen minder nauwkeurig afgewerkt worden. De voordelen van deze twee soorten zijn ongeveer hetzelfde. Ze geven je gevel een moderne look, zijn onderhoudsvriendelijk, makkelijk te plaatsen, corrosiebestendig en brandveilig!

Composiet gevelpanelen

Panelen bestaan ook in composiet, dit is een mix van PVC met een ander materiaal, dat kan hout of aluminium zijn. Op die manier krijg je een combinatie van de beste eigenschappen van al deze materialen. Dit soort panelen zijn onderhoudsarm en makkelijk te plaatsen.

Baksteen panelen

Heb jij liever een authentieke uitstraling voor je gevel? Dan kan je ook kiezen voor bakstenen panelen. Dit zijn panelen die dezelfde uitstraling hebben als gewone bakstenen, maar ze zijn veel goedkoper en vergen minder werk, dan wanneer je kiest voor echte bakstenen.

Bakstenen panelen zijn er in verschillende uitvoeringen. Het gaat hier wel over panelen die gemaakt zijn uit kunststof en een uitstraling hebben van bakstenen.

Gevelpanelen: voordelen, soorten en kostprijs

 Gevelpanelen met isolatie

Welke soort panelen je ook kiest, een goede isolatie is erg belangrijk. Alleen door je gevel goed te isoleren, bescherm je je huis voldoende tegen verschillende weersomstandigheden en maken vocht en schimmels in je huis geen kans!

Als je het voor jezelf makkelijk wilt maken, dan kan je kiezen voor panelen waarin er al isolatie zit. Dit soort panelen worden ook wel sandwichpanelen genoemd.

Een sandwichpaneel is heeft een metalen binnen- en buitenplaat met daartussen een laag isolatie. Deze panelen dragen bij aan een beter isolatie.

Vergelijk gevelspecialisten

Op zoek naar een goedkope gevelbekleding? Kies voor gevelpanelen!

Zo zie je dus, er zijn verschillende redenen om te kiezen voor panelen als gevelbekleding. Panelen maken het je makkelijk, want ze zijn licht, waardoor je ze makkelijk kunt plaatsen. Dat zorgt ervoor dat ze voor jou de goedkoopste manier van bekleden zijn!

Ze zijn niet enkel goedkoper, omdat je ze makkelijk zelf kunt plaatsen, maar ook omdat ze over het algemeen gezien de goedkoopste keuze van bekleding zijn die er is!

Natuurlijk is dat wel afhankelijk van welke soorten panelen je kiest, maar over het algemeen zijn de prijzen sterk gelijklopend!

Ben je zelf niet handig en kies je er toch voor om deze panelen door een professional te laten plaatsen? Dan kan je geld uitsparen door de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken!

Het is namelijk zo dat de prijzen van de arbeidsuren van professional erg uiteenlopend kunnen zijn en jammer genoeg is niet elke professional even eerlijk. Maar door offertes te vergelijken, haal jij er makkelijk de goedkoopste deal uit! Het duurt slechts enkele minuten en het is bovendien geheel gratis. Dus waarom niet?