PVC gevelbekleding: prijzen, uitvoeringen en veelgestelde vragen

Is je gevel dringend toe aan een make-over? Dan wordt het tijd om je gevel opnieuw te bekleden. Er zijn heel wat materialen waaruit je kunt kiezen, waaronder gevelbekleding uit PVC. Overweeg je deze gevelbekleding, dan ben je op het juiste adres, want hieronder ontdek je er alles over!

PVC gevelbekleding prijzen

Waarom kiezen voor een PVC gevelbekleding?

Nu je meer weet over gevelbekleding uit PVC, ben je waarschijnlijk ook wel geïnteresseerd in de kostprijs. Zoals je al weet, is PVC bekleding relatief goedkoop, goedkoper dan andere alternatieven zoals een beton en houten gevelbekleding.

Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit slecht is, want PVC kent een erg goede prijskwaliteitsverhouding. Het is niet voor niets, dat deze soort gevelbekleding zo populair is!

👉 Als je even een richtprijs wilt voor gevelbekleding uit PVC: gemiddeld betaal je voor deze gevelbekleding tussen de € 75 en € 125 per vierkante meter.

Eigenlijk kan de prijs variëren van € 10 tot € 80 per vierkante meter. De prijzen hangen namelijk af van de gekozen uitvoering en de prijs van de vakman.

Waarom kiezen voor PVC gevelbekleding?

Er zijn zeker en vast genoeg redenen om voor PVC te kiezen als gevelbekleding. Gevelbekleding uit PVC is goedkoop en eenvoudig om te bewerken. Het is een populair alternatief voor hout of beton. Het lichte materiaal is tevens slijtvast en kan makkelijk hergebruikt worden. Het bestaat uit minerale grondstoffen met additieven.

Je vindt dit soort gevelbekleding in verschillende uitvoeringen. Wil je meer weten over de voordelen? Lees dan snel verder!

  • Goedkoop en makkelijk in gebruik: PVC bekleding voor je gevel is goedkoop en je kunt het makkelijk toepassen. Het is een licht materiaal, dat je zelfs opnieuw kunt gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je het makkelijk zelf kunt aanbrengen, waardoor je arbeidskosten uitspaart!
  • Recycleerbaar: Dit materiaal is recyclebaar en daarom een betere keuze op vlak van milieuvriendelijkheid, dan andere materialen.
  • Brandwerende eigenschappen: Nog een belangrijk voordeel van PVC is dat het brandwerende eigenschappen heeft. Het is zelfdovend. Dit komt door de chlooratomen die in PVC aanwezig zijn.
  • Verkrijgbaar in veel uitvoeringen: Gevelbekleding in PVC is verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen. Doormiddel van additieven wordt de kleur van PVC namelijk op een eenvoudige manier veranderd. Gevelbekleding uit PVC is dus een goede keuze voor verschillende huisstijlen.
  • Duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig: PVC is duurzaam, dit komt omdat het vochtbestendig is en niet rot. Dat zorgt er niet enkel voor dat het materiaal lang meegaat, maar ook dat je er weinig onderhoud aan hebt. Af en toe reinigen is meer als voldoende, je doet het makkelijk zelf!

Uitvoeringen PVC gevelbekleding

PVC bekleding komt dus in ontzettend veel uitvoeringen. Je vindt het in verschillende kleuren en texturen. Daardoor kan je ze toepassen als je opzoek bent naar moderne gevelbekleding, maar ook als je houdt van een meer klassieke uitstraling.

Met PVC kan je je creativiteit de vrije loop laten. Er is altijd wel een kleur of uitvoering die perfect aansluit bij jouw stijl en de stijl van je huis.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van populaire PVC gevelbekleding uitvoeringen!

Kunststof gevelbekleding met houtlook

Wil je graag dat je huis een charmante uitstraling heeft? Dan kan je kiezen voor hout, maar hout heeft veel onderhoud nodig en is minder duurzaam dan kunststof.

Een alternatief is dan om te kiezen voor kunststof gevelbekleding met een houtimitatie. Hierbij is de structuurfolie voorzien van een houtkleur en -nerf van een bepaalde houtsoorten. Je kunt dus, net zoals bij echt hout, kiezen uit verschillende houtsoorten, waaronder mahonie, acacia en cedar.

Kunststof gevelbekleding met steenmotief

Wil je een gevel met een authentieke uitstraling? Dan kan je kiezen voor kunststof gevelbekleding met steenmotief. Een populaire toepassing die vaak gekozen wordt!

Vergelijk kunststof gevelbekledingen

Hoe kunststof gevelbekleding plaatsen voor buiten?

Overweeg je om je gevel te laten bekleden met PVC? Dan wil je vast wel weten, hoe je deze bekleding kunt plaatsen.

Er zijn eigenlijk twee manieren: horizontaal of verticaal. Welke manier van plaatsen je het best kiest, hangt af van de stijl van je woning. Het is wel belangrijk dat de panelen op een regelwerk worden geplaatst dat tegen de bestaande buitengevel gemonteerd wordt.

Het regelwerk waar je de panelen op plaatst kan bestaan uit hout of aluminium. Het bevestigen van de panelen op het regelwerk is niet moeilijk. Ze worden met RVS schroeven tegen het regelwerk geplaatst.

De panelen hebben tevens een tand- en groefsysteem, waardoor je ze makkelijk tegen elkaar schuift. Zorg er bij de plaatsing wel voor, dat er steeds voldoende verluchting is tussen de gevelbekleding en je gevel. Dat nis namelijk belangrijk om condensatie en schimmels te voorkomen. Een goede manier om dit te doen, is door een luchtspouw te voorzien.

PVC gevelbekleding: prijzen, uitvoeringen en veelgestelde vragen

Kunststof gevelbekleding offertes vergelijken

Hoewel kunststoffen gevelbekleding een van de goedkoopste keuzes is voor het bekleden van je gevel, is het nog altijd een kostelijke zaak. Een beetje geld uitsparen is dus zeker meer dan welkom!

👉 Wat als ik je vertelde dat het erg eenvoudig is om geld uit te besparen voor je gevelbekleding? Al wat je hoeft te doen, is de offertes van verschillende professionals met elkaar te vergelijken! De arbeidskosten van vakmannen zijn namelijk erg uiteenlopend en door verschillende offertes met elkaar te vergelijken, haal jij er makkelijk de beste deal uit!

PVC gevelbekleding: veelgestelde vragen

Je bent ondertussen al heel wat te weten gekomen over deze soort van gevelbekleding, maar misschien zit je nog steeds met een aantal vragen. Niet voor lang meer, want hieronder vind je de antwoorden op enkele veel gestelde vragen!

Kan ik een kunststof gevelbekleding schilderen?

In principe kan je kunststof zeker schilderen als je dat wenst, hiervoor is er zelfs speciale verf beschikbaar. Al is het in de meeste gevallen echt niet nodig, want kunststoffen panelen zijn er namelijk in zo veel verschillende uitvoeringen, dat schilderen niet veel nut meer heeft.

Hoe moet ik een kunststof gevelbekleding reinigen?

PVC panelen zijn makkelijk te onderhouden en er is ook niet veel onderhoud nodig. Dit komt omdat PVC van nature stof- en vuilbestendig is.

Het volstaat om ze af en toe eens te reinigen. Dit doe je eenvoudig, met behulp van een waterstraal. Je kunt een reinigingsmiddel gebruiken, maar dat is zeker niet nodig. Je moet zelfs opletten dat je geen agressieve producten gebruikt, omdat deze beschadigingen kunnen aanbrengen. Je mag de panelen ook niet droog reinigen!

Laat je PVC gevel reinigen door een vakman!

Vergelijk gevelspecialisten

Kan ik een kunststof gevelbekleding zelf plaatsen?

Het plaatsen van kunststof gevelbekleding is erg eenvoudig, als je dus een beetje handig bent, dan kan je het makkelijk zelf. Ben je van plan om ze zelf te plaatsen? Dan vind je hieronder een kort overzicht van hoe je dat moet doen!

  • Stap 1: houtwerk plaatsen: allereerst moet je houten latten tegen je gevel aanbrengen. Hierop worden later de panelen aangebracht. Plaats de houten latten verticaal en waterpas op een hoogte van 5 centimeter van de vloer. Hou een afstand van 50 centimeter tussen elke lat.
  • Stap 2: het startprofiel plaatsen: vervolgens plaats je het startprofiel onderaan tegen de houten latten aan.
  • Stap 3: panelen bevestigen: als het startprofiel opgesteld is, kan je de panelen bevestigen. Werk van onder naar boven! Je kunt ze makkelijk aan elkaar bevestigen, dankzij hun tand en groef verbindingen. Daarnaast heb je ook schroeven nodig, welke dat zijn kan je vinden in de handleiding die bij de panelen komt.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.