Gevelwerkers: vind de juiste vakman in Brussel

Een façade krijgt heel wat te verduren. Het is dus niet onlogisch dat er na enige tijd slijtage ontstaat. Als dat het geval is, kan je gelukkig je gevel laten renoveren door een professional om opnieuw te genieten van een mooie woonst. Maar hoe vind je de goede vakmannen in Brussel en waar moet je zeker aandacht voor hebben?

Vergelijk gratis offertes

Soorten gevelwerken en hun prijs

Voor je te weten komt hoe je de perfecte vakman in Brussel vindt voor je gevelwerken, is het handig om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Hieronder ontdek je de verschillende soorten gevelrenovatie en hun prijzen!

Gevelreiniging in Brussel

Soms volstaat een gevelreiniging om je gevel een nieuwe look te geven. Als dat bij jou het geval is, heb je geluk. Een gevelreiniging is namelijk goedkoop in vergelijking met andere gevelwerken in Brussel. De prijs hangt uiteraard wel af van welke reinigingstechniek je kiest. En dat is dan weer afhankelijk van hoe stevig je façade vervuild is.

Zandstralen is bijvoorbeeld de beste keuze bij zware vervuiling en kost je 10 tot 20 euro per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor vochtstralen. Bij lichte tot middelzware vervuiling laat je je gevel idealiter nevelstralen of stoomreinigen. Tussen deze twee methodes zit er wel een groot prijsverschil. Stoomreinigen kost je in Brussel slechts tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter, terwijl je voor nevelstralen tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter betaalt.

gevelreinigers

Gevel impregneren

Na het reinigen van je façade kan je hem ook beschermen tegen vocht via impregnatie. Dat betekent dat er een impregneermiddel op je façade wordt aangebracht waardoor vuil zich minder snel hecht en een volgende reiniging minder snel nodig is. De gevel impregneren kost je in Brussel tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter.

Gevelrenovatie in Brussel

Bij gevelwerken komen verschillende werken kijken, zoals het uitslijpen van voegen, hakken en nieuw voegwerk uitvoeren. Daarvoor betaal je in Brussel gemiddeld 35 tot 50 euro per vierkante meter. Daarnaast wordt je gevel altijd afgewerkt met nieuwe gevelbekleding of schilderwerk. De gevel schilderen is de goedkoopste en makkelijkste optie. Het kost je slechts 20 tot 40 euro per vierkante meter. Voor het kaleien van je gevel betaal je tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter en spuitkurk kost je tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter.

gevelrenoveerders

Welke gevelbekleding moet je kiezen?

Wat voor jou de juiste optie is, is afhankelijk van wat je het mooist vindt, je budget en de staat van je façade. Als je je gevel wil laten schilderen, is het bijvoorbeeld belangrijk om het eerst grondig te reinigen. Alleen zo bereik je het meest optimale resultaat! Schilderen is echter niet de beste optie bij onzuiverheden in de gevel want ze blijven duidelijk zichtbaar. In dat geval kies je beter voor kaleien. Daarmee verberg je niet alleen onzuiverheden, maar zorg je ook voor een mooie landelijke look.

De optie met de meeste voordelen is echter spuitkurk. Deze gevelbekleding zorgt namelijk voor een ideale geluidsisolatie en thermische isolatie en beschermt de buitenmuur tegen vocht. Er is bovendien veel keuze uit verschillende korrelgroottes en kleuren. Spuitkurk is wel een stukje duurder dan de andere opties, maar zorgt ervoor dat je na enige tijd geld bespaart!

Vind een vakman voor gevelrenovatie

Hoe gevelwerker in Brussel kiezen?

gevelwerkers

Het is belangrijk dat je voor de uitvoering van je gevelrenovatie kiest voor een kwalitatieve gevelwerker. De juiste vakman vinden, is echter niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop je kan letten!

1. Kijk naar de specialisatie van de gevelwerker

Eén van de meest belangrijke factoren bij het zoeken naar de beste gevelwerker uit de regio Brussel, zijn de specialisaties die de vakman heeft. Zoals je hierboven kon lezen, zijn er heel wat opdrachten die kunnen uitgevoerd worden.

Het is verstandig om een vakman te kiezen die gespecialiseerd is in de gevelwerken die jij wil laten verrichten. Op die manier ben je er zeker van dat alles goed verloopt. Er is nog een ander groot voordeel: doordat de vakman gespecialiseerd is in de gevelwerken die jij wilt laten uitvoeren, doet hij er minder lang over zodat je geld uitspaart.

2. Laat je informeren en adviseren

Vergeet zeker niet om je voldoende te informeren tijdens het zoeken naar een bekwame gevelwerker. Stel de vragen die je hebt, zodat je weet waaraan je je kan verwachten. Een vakman weet exact wat jouw gevel nodig heeft en kan je tot nieuwe inzichten brengen. Tenminste als je kiest voor een goede vakman.

De hoeveelheid aan informatie die hij je zal bezorgen, verklapt al veel. Durf zeker vragen naar de opinies van verscheidene gevelwerkers. Op die manier krijg je een betere zicht op welke vakman in Brussel voor jou het best is. Bovendien kan je zo ook prijzen vergelijken en dus geld besparen!

3. Kijk verder dan de prijs

Het is natuurlijk erg verleidelijk om te opteren voor de minst dure gevelwerker in Brussel. Dat betekent echter niet dat het een goed idee is. Een professional met referenties en veel ervaring is duurder, maar spaart je met verloop van tijd veel geld uit.

Bij een ervaren vakman kan je namelijk rekenen op duurzaamheid. Hij gebruikt ook vaker kwalitatieve materialen en producten. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een kwalitatieve vakman? Vraag hem dan naar foto’s van zijn vorige opdrachten. Op die manier doe je ook meteen ideeën op!

Vind snel en eenvoudig gevelwerkers in brussel

De juiste gevelwerker vinden, hoeft niet moeilijk te zijn. Bovenstaande aandachtspunten helpen je zeker vooruit. Maar er is nog een snellere manier om de beste specialist te vinden. Je kan op onze site namelijk offertes invullen, waardoor je simpel diverse gevelwerkers uit jouw buurt met elkaar vergelijkt.

Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag en geeft jou een duidelijk overzicht van welke gevelwerker in brussel voor jou de beste optie is. Laat hier dus je offertes opstellen en maak het jezelf makkelijk!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.