Gevelwerkers in Sint-Truiden

Wil je de façade herstellen of renoveren? Ben je op zoek naar een vakman in de buurt van Sint-Truiden? Dan ben je aan het goede adres! In dit artikel vind je alle actuele info over gevelrenovatie. Benieuwd naar prijzen en hoe die tot stand komen? Vind hier het antwoord op deze en andere vragen.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een gevelwerker uit Sint-Truiden?

Wanneer je je buitenmuren wil poetsen of een frisse kleur wil geven, is een gevelwerker de aangewezen professional. Ook voor het aanbrengen van nieuwe bekleding of het volledig renoveren van façades staan deze experts voor je klaar. Het isoleren van muren langs de buitenzijde, is tevens een klus voor een ervaren gevelrenoveerder in Sint-Truiden.

Gevelwerk is best een allesomvattend vakgebied, omdat er heel wat diverse soorten buitenmuren zijn. Ieder soort materiaal (bakstenen, betonstenen, gevelpleister, hout, kunststof gevelplaten, metalen gevelplaten …) heeft in principe een andere aanpak nodig. We zetten de meest toegepaste gevelwerken voor je op een rijtje:

Gevelreiniging Sint-Truiden

Naargelang het materiaal en de staat van je façade (mos aanslag, zwarte aanslag, graffiti …) wordt de beste werkwijze gekozen: stoomreiniging, vochtstralen, zandstralen, nevelstralen of chemisch reinigen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Professioneel schilderwerk met een geschikte primer verflaag en een mooi ogende toplaag die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Gevels kaleien en het aanbrengen van spuitkurk zijn vandaag tevens populaire methoden.

Gevelbekleding Sint-Truiden

Het bekleden van de buitenmuren met steenstrips (baksteen of kunststof) of met hout geeft je woning een originele look. Crepi gevelbepleistering zorgt juist voor een moderne stijlvolle uitstraling. Bij het plaatsen van gevelbekleding kun je meteen kiezen voor gevelisolatie. Het isolatiemateriaal komt tussen de bestaande muur en de nieuwe bekleding.

Gevelrenovatie sint-truiden

Het repareren van scheuren en beschadigingen in gevels van baksteen, betonsteen of kalkzandsteen. Ook het verplaatsen van aangetaste planken in houten façades en gedegradeerde kunststof platen (Canexel, PVC …) valt onder gevelrenovatie. Bij een complete renovatie worden vaak meerdere gevelwerken in één keer uitgevoerd.

gevelrenoveerders

Prijzen gevelwerken in en rond Sint-Truiden

Voor je prijzen aanvraagt bij gevelwerkers, wil je natuurlijk al een redelijk overzicht hebben van de tarieven. Hieronder vind je een richtprijs per vierkante meter voor vaak toegepaste gevelwerken. Vrijwel alle lokale vakmannen in Sint-Truiden hanteren voor het opknappen van een volledige buitenmuur eerst een prijs per m². Zodra de oppervlakte van je gevel geweten is, wordt een totaalprijs aangeboden.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Gevelwerken tarieven per m²

Gevelreinigen

 • Stoomreiniging (milde vervuiling): € 5 tot 10
 • Zandstralen (hardnekkige vervuiling): € 10 tot 20
 • Vochtstralen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22
 • Nevelstralen (milde tot middelzware vervuiling): € 12 tot 22
 • Chemisch reinigen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22

Gevel schilderen

 • Buitenmuur schilderwerk: € 20 tot 40
 • Buitenmuur schilderwerk (inclusief reiniging): € 23 tot 60
 • Gevel kaleien (met kalkpleister): € 25 tot 40
 • Spuitkurk aanbrengen: € 40 tot 60

Gevelbekleding

 • Houten gevelbekleding: € 100 tot 150
 • Houten gevelbekleding (inclusief isolatie): € 120 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding: € 150 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding (inclusief isolatie): € 200 tot 250
 • Crepi gevelbekleding: € 40 tot 80
 • Crepi gevelbekleding (inclusief isolatie): € 100 tot 140

Let op: Bij doorsnee twee-verdieping-woningen met een schuin dak heeft de voorgevel ongeveer 30 m² werkoppervlakte (zonder de ruimtes van de deur en ramen). Heeft je huis 4 buitenmuren, dan mag je op 90 tot 100 m² oppervlakte rekenen.

Tip: profiteer van 6 % btw i.p.v. 21 %

Is je woning in Sint-Truiden ouder dan 10 jaar? Dan biedt de overheid je een extra stimulans om je buitenmuren op te knappen. Voor heel wat gevelwerken maak je aanspraak op een verlaagd btw tarief van 6 % in plaats van het normale tarief van 21 %. Op een gemiddelde gevelklus van € 1.500 betaal je zo toch even € 225 minder belasting. Een voorwaarde voor de btw-korting is dat je met een gespecialiseerde gevelrenoveerder in zee gaat. Dat was je waarschijnlijk toch al van plan, want de gevel van je huis is je visitekaartje.

Waarop letten in je offerte?

Heb je meerdere prijsoffertes gekregen van vakmannen in Sint-Truiden? Dan kun je ze nu gericht met elkaar vergelijken. Kijk hierbij verder dan alleen de totaalprijs. Vergelijk tevens de prijzen voor materiaal, verplaatsing en arbeid. De uitvoeringstermijn van de klus kan eveneens belangrijk zijn voor je gezin.

Vind gevelwerkers in je buurt of regio

Wat zijn de verschillende kostenposten?

Op prijsoffertes voor gevelwerken zal je meerdere kostenposten aantreffen. In de kosten voor materialen zitten vaak al aanzienlijke verschillen tussen de offertes. Let erop dat het om dezelfde hoeveelheid en kwaliteit materiaal gaat. De arbeidskosten voor hetzelfde gevelwerk durven 30 tot 40 % verschillen. Dat betekent zeker niet dat het goedkopere bedrijf een mindere kwaliteit zal leveren. Je kunt altijd vragen naar foto’s van eerder werk. Een echte professional van Sint-Truiden stuurt die graag door. Een derde belangrijke post zijn de verplaatsingskosten. Een gevelwerker die dichter bij je in de regio is, rekent meestal lagere kosten voor verplaatsing van materiaal en werkmannen.

Totaalprijs of uurprijs?

Om de uiteindelijke uitgaven voor je gevelrenovatie te vergelijken, heb je een totaalbudget nodig. Die vind je echter niet altijd in een offerte. Veel vakmannen in Sint-Truiden vermelden naast vaste uitgaven voor materiaal en verplaatsing een gemiddelde prijs per m² voor de uit te voeren werken. De oppervlakte van je gevel bepaalt de totaalprijs. Voor kleinere werken rekenen gevelrenoveerders eerder een vaste uurprijs. Bij gebrek aan totaalprijzen in offertes, kan je dus alvast een goede vergelijking maken tussen prijzen per m² en tussen uurprijzen.

Vergelijk uitvoeringstermijnen

In een offerte hoort een betrouwbare vakman aan te geven hoeveel werkdagen de klus in beslag zal nemen. In de uitvoeringstermijnen van gevelwerkers uit Sint-Truiden kunnen aardige verschillen zitten. Geef er dus voldoende aandacht aan wanneer je prijzen vergelijkt. Het kan soms handiger zijn om iets meer te betalen aan een bedrijf dat vlotter werkt.

Vind een gevelwerker in Sint-Truiden

gevelwerkers

Je wil natuurlijk niet teveel betalen voor gevelwerk, maar ook voorkomen dat een goedkope ’expert’ het aanzicht van je woonst verknoeit. Een gevelwerker kiezen met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is niet altijd even simpel. Door onderstaand vereenvoudigde aanvraagformulier in te vullen, ontvang je direct tot 5 gratis offertes van erkende professionals in de regio van Sint-Truiden. De aanbiedingen belanden meestal al binnen 2 dagen in je mailbox.

De ideale gevelwerker selecteren heeft hierna nog een bescheiden vervolgtraject. Uit de ontvangen prijsoffertes haal je 2 of 3 die je het meeste aanspreken. Met deze vakmannen maak je contact om je wensen te bespreken en de prijs te onderhandelen. Vraag nu alvast prijsoffertes aan bij betrouwbare gevelwerkers in Sint-Truiden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.