Gevelwerkers in Lier

Wil je de gevel herstellen of renoveren? Ben je op zoek naar een vakman in de buurt van Lier? Dan ben je aan het goede adres! In dit artikel vind je alle relevante info over gevelwerken. Benieuwd naar prijzen en hoe die tot stand komen? Vind hier het antwoord op deze en andere vragen.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een gevelwerker uit Lier?

Wanneer je de buitenmuren wil poetsen of een frisse verflaag wil geven, is een gevelwerker de aangewezen professional. Ook voor het plaatsen van nieuwe bekleding of het volledig renoveren van gevels staan deze experts voor je klaar. Het isoleren van muren aan de buitenzijde, is tevens een klus voor een ervaren gevelrenoveerder in Lier.

Gevelwerk is best een allesomvattend domein, omdat er heel wat diverse soorten buitenmuren zijn. Elk type materiaal (bakstenen, betonstenen, gevelpleister, hout, kunststof gevelplaten, metalen gevelplaten …) heeft in principe een andere aanpak nodig. We zetten de meest populaire gevelwerken voor je op een rijtje:

Gevelreiniging Lier

Afhankelijk van het materiaal en de staat van je gevel (mos aanslag, zwarte aanslag, graffiti …) wordt de beste werkmethode geselecteerd: stoomreiniging, vochtstralen, zandstralen, nevelstralen of chemisch reinigen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Kwalitatief schilderwerk met een geschikte primer verflaag en een mooi ogende toplaag die goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Gevels kaleien en het aanbrengen van spuitkurk zijn tegenwoordig tevens populaire methodes.

Gevelbekleding Lier

Het bekleden van de buitenmuren met steenstrips (baksteen of kunststof) of met hout geeft je woning een originele look. Crepi gevelbepleistering zorgt juist voor een moderne stijlvolle uitstraling. Bij het plaatsen van gevelbekleding kan je meteen opteren voor gevelisolatie. Het isolatiemateriaal komt tussen de bestaande muur en de nieuwe bekleding.

Gevelrenovatie Lier

Het repareren van scheuren en beschadigingen in gevels van baksteen, betonsteen of kalkzandsteen. Ook het vervangen van aangetaste planken in houten gevels en gedegradeerde kunststof platen (Canexel, PVC …) valt onder gevelrenovatie. Bij een complete renovatie worden vaak meerdere gevelklussen in één keer uitgevoerd.

gevelrenoveerders

Prijzen gevelwerken in en rond Lier

Voor je prijsoffertes aanvraagt bij gevelrenoveerders, wil je natuurlijk al een redelijk beeld hebben van de tarieven. Hieronder vind je een richtprijs per vierkante meter voor vaak toegepaste gevelwerken. Vrijwel alle lokale vakmannen in Lier hanteren voor het opknappen van een volledige buitenmuur eerst een tarief per m². Zodra de oppervlakte van je gevel geweten is, wordt een totaalprijs aangeboden.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Gevelwerken prijzen per m²

Gevelreinigen

 • Stoomreiniging (milde vervuiling): € 5 tot 10
 • Zandstralen (hardnekkige vervuiling): € 10 tot 20
 • Vochtstralen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22
 • Nevelstralen (milde tot middelzware vervuiling): € 12 tot 22
 • Chemisch reinigen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22

Gevel schilderen

 • Buitenmuur schilderwerk: € 20 tot 40
 • Buitenmuur schilderwerk (inclusief reiniging): € 23 tot 60
 • Gevel kaleien (met kalkpleister): € 25 tot 40
 • Spuitkurk aanbrengen: € 40 tot 60

Gevelbekleding

 • Houten gevelbekleding: € 100 tot 150
 • Houten gevelbekleding (inclusief isolatie): € 120 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding: € 150 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding (inclusief isolatie): € 200 tot 250
 • Crepi gevelbekleding: € 40 tot 80
 • Crepi gevelbekleding (inclusief isolatie): € 100 tot 140

Let op: Bij doorsnee woningen met twee verdiepingen met een schuin dak heeft de façade ongeveer 30 m² werkoppervlakte (zonder de ruimtes van de deur en ramen). Heeft je huis 4 buitenmuren, dan mag je op 90 tot 100 m² oppervlakte rekenen.

Tip: profiteer van 6 % btw i.p.v. 21 %

Is je woning in Lier ouder dan 10 jaar? Dan biedt de overheid je een extra prikkel om je buitenmuren te renoveren. Voor veel gevelwerken heb je recht op een verlaagd btw tarief van 6 % in plaats van het normale tarief van 21 %. Op een gemiddelde gevelklus van € 1.500 betaal je op die manier toch even € 225 minder belasting. Een voorwaarde voor de btw-korting is dat je met een gespecialiseerde gevelrenoveerder in zee gaat. Dit was je waarschijnlijk toch al van plan, want de gevel van je huis is je visitekaartje.

Waarop letten in je offerte?

Heb je meerdere prijzen gekregen van vakmannen in Lier? Dan kun je ze nu gericht met elkaar vergelijken. Kijk hierbij verder dan alleen de totaalprijs. Vergelijk tevens de prijzen voor materiaal, verplaatsing en arbeid. De uitvoeringstermijn van de klus kan ook belangrijk zijn voor je gezin.

Vind gevelwerkers in je buurt of regio

Wat zijn de verschillende kostenposten?

Op offertes voor gevelrenovatie zal je meerdere kostenposten aantreffen. In de kosten voor materialen zitten vaak al aanzienlijke verschillen tussen de offertes. Let erop dat het om dezelfde hoeveelheid en kwaliteit materiaal gaat. De arbeidskosten voor hetzelfde gevelwerk durven 30 tot 40 % verschillen. Dit betekent zeker niet dat het goedkopere bedrijf een mindere kwaliteit zal leveren. Je kunt altijd vragen naar foto’s van eerder werk. Een echte specialist van Lier stuurt die graag door. Een derde belangrijke post zijn de verplaatsingskosten. Een gevelwerker die dichter bij je in de regio is, rekent meestal lagere kosten voor verplaatsing van materiaal en personeel.

Totaalprijs of uurprijs?

Om de uiteindelijke kosten voor je gevelwerken te vergelijken, heb je een totaalbudget nodig. Die vind je echter niet altijd in een prijsofferte. Veel vakmannen in Lier vermelden naast vaste kosten voor materiaal en verplaatsing een gemiddelde prijs per m² voor de uit te voeren klus. De oppervlakte van je gevel bepaalt het totaalplaatje. Voor kleinere werken rekenen gevelwerkers eerder een vaste uurprijs. Bij het ontbreken van totaalprijzen in offertes, kan je dus alvast een goede vergelijking maken tussen prijzen per m² en tussen uurprijzen.

Vergelijk uitvoeringstermijnen

In een offerte hoort een betrouwbare vakman aan te geven hoeveel werkdagen de klus in beslag zal nemen. In de uitvoeringstermijnen van gevelwerkers uit Lier kunnen aardige verschillen zitten. Geef er dus voldoende aandacht aan wanneer je offertes vergelijkt. Het kan soms handiger zijn om iets meer te betalen aan een bedrijf dat vlotter werkt.

Vind een gevelwerker in Lier

gevelwerkers

Je wil natuurlijk niet teveel betalen voor gevelwerk, maar tevens voorkomen dat een goedkope ’expert’ de look van je woning verknoeit. Een gevelwerker kiezen met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is niet altijd even makkelijk. Door onderstaand vereenvoudigde aanvraagformulier in te vullen, ontvang je meteen tot 5 gratis offertes van erkende vakmannen in de buurt van Lier. De voorstellen liggen meestal al binnen 2 dagen in je mail.

De ideale gevelwerker selecteren heeft hierna nog een bescheiden vervolgtraject. Uit de ontvangen voorstellen haal je 2 of 3 die je het meeste aanspreken. Met deze vakmannen maak je contact om je wensen te bespreken en de prijs aan te scherpen. Vraag nu alvast offertes aan bij betrouwbare gevelwerkers in Lier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt