Gevelwerkers in Mechelen

Wil je de gevel herstellen of renoveren? Ben je op zoek naar een gevelwerker in de regio van Mechelen? Dan ben je aan het goede adres! In dit artikel vind je alle actuele info over gevelrenovatie. Benieuwd naar prijzen en hoe die tot stand komen? Vind hier het antwoord op deze en andere vragen.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een gevelwerker uit Mechelen?

Wanneer je de buitenmuren wil reinigen of een frisse kleur wil geven, is een gevelwerker de aangewezen vakman. Ook voor het aanbrengen van nieuwe bekleding of het volledig renoveren van gevels staan deze specialisten voor je klaar. Het isoleren van muren aan de buitenzijde, is eveneens een klus voor een ervaren gevelrenoveerder in Mechelen.

Gevelwerk is best een allesomvattend vakgebied, omdat er heel wat verschillende types buitenmuren zijn. Ieder soort materiaal (bakstenen, betonstenen, gevelpleister, hout, kunststof gevelplaten, metalen gevelplaten …) heeft in principe een andere aanpak nodig. We zetten de meest toegepaste gevelwerken voor je op een rijtje:

Gevelreiniging Mechelen

Afhankelijk van het materiaal en de staat van je gevel (mos aanslag, zwarte aanslag, graffiti …) wordt de beste werkwijze geselecteerd: stoomreiniging, vochtstralen, zandstralen, nevelstralen of chemisch reinigen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Kwalitatief schilderwerk met een geschikte primer verflaag en een mooi ogende toplaag die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Gevels kaleien en het aanbrengen van spuitkurk zijn vandaag tevens populaire methodes.

Gevelbekleding Mechelen

Het bekleden van de buitenmuren met steenstrips (baksteen of kunststof) of met hout geeft je woning een originele look. Crepi gevelbepleistering zorgt net voor een moderne stijlvolle uitstraling. Bij het aanbrengen van gevelbekleding kun je meteen opteren voor gevelisolatie. Het isolatiemateriaal komt tussen de bestaande muur en de nieuwe bekleding.

Gevelrenovatie Mechelen

Het herstellen van scheuren en beschadigingen in gevels van baksteen, betonsteen of kalkzandsteen. Ook het vervangen van aangetaste planken in houten gevels en gedegradeerde kunststof platen (Canexel, PVC …) valt onder gevelrenovatie. Bij een complete renovatie worden vaak meerdere gevelklussen in één keer uitgevoerd.

gevelrenoveerders

Prijzen gevelwerken in en rond Mechelen

Voor je prijsoffertes aanvraagt bij gevelwerkers, wil je natuurlijk al een redelijk beeld hebben van de tarieven. Hieronder vind je een richtprijs per vierkante meter voor veelvoorkomende gevelwerken. Vrijwel alle lokale vakmannen in Mechelen hanteren voor het opknappen van een volledige buitenmuur eerst een tarief per m². Zodra de oppervlakte van je gevel gekend is, wordt een totaalprijs aangeboden.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Gevelwerken tarieven per m²

Gevelreinigen

 • Stoomreiniging (milde vervuiling): € 5 tot 10
 • Zandstralen (hardnekkige vervuiling): € 10 tot 20
 • Vochtstralen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22
 • Nevelstralen (milde tot middelzware vervuiling): € 12 tot 22
 • Chemisch reinigen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22

Gevel schilderen

 • Buitenmuur schilderwerk: € 20 tot 40
 • Buitenmuur schilderwerk (inclusief reiniging): € 23 tot 60
 • Gevel kaleien (met kalkpleister): € 25 tot 40
 • Spuitkurk aanbrengen: € 40 tot 60

Gevelbekleding

 • Houten gevelbekleding € 100 tot 150
 • Houten gevelbekleding (inclusief isolatie) € 120 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding € 150 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding (inclusief isolatie) € 200 tot 250
 • Crepi gevelbekleding € 40 tot 80
 • Crepi gevelbekleding (inclusief isolatie) € 100 tot 140

Noot: Bij doorsnee woningen met twee verdiepingen met een schuin dak heeft de façade ongeveer 30 m² werkoppervlakte (zonder de ruimtes van de deur en ramen). Heeft je huis 4 buitenmuren, dan mag je op 90 tot 100 m² oppervlakte rekenen.

Tip: profiteer van 6 % btw i.p.v. 21 %

Is je huis in mechelen ouder dan 10 jaar? In dat geval biedt de overheid je een extra stimulans om je buitenmuren op te knappen. Voor heel wat gevelwerken heb je recht op een verlaagd btw tarief van 6 % in plaats van het normale tarief van 21 %. Op een gemiddelde gevelklus van € 1.500 betaal je op die manier toch even 225 euro minder belasting. Een voorwaarde voor de btw-korting is dat je met een gespecialiseerde gevelwerker in zee gaat. Dit was je waarschijnlijk toch al van plan, want de gevel van je huis is je visitekaartje.

Waarop letten in je offerte?

Heb je meerdere prijzen gekregen van gevelwerkers in Mechelen? Dan kan je ze nu gericht met elkaar vergelijken. Kijk hierbij verder dan alleen de totaalprijs. Vergelijk ook de prijzen voor materiaal, verplaatsing en arbeid. De uitvoeringstermijn van de klus kan eveneens van belang zijn voor je gezin.

Vind gevelwerkers in je buurt of regio

Wat zijn de verschillende kostenposten?

Op offertes voor gevelrenovatie zal je meerdere kostenposten aantreffen. Tussen de prijzen voor materialen zitten vaak al aanzienlijke verschillen tussen de offertes. Let erop dat het om dezelfde hoeveelheid en kwaliteit materiaal gaat. De arbeidskosten voor hetzelfde gevelwerk durven 30 tot 40 % verschillen. Dat betekent zeker niet dat het goedkopere bedrijf een mindere kwaliteit zal leveren. Je kunt altijd vragen naar foto’s van andere realisaties. Een echte specialist van Mechelen stuurt die graag door. Een derde belangrijke post zijn de verplaatsingskosten. Een gevelrenoveerder die dichter bij je in de regio is, rekent meestal lagere kosten voor verplaatsing van materiaal en werkmannen.

Totaalprijs of uurprijs?

Om de uiteindelijke kosten voor je gevelwerken te vergelijken, heb je een totaalbudget nodig. Die vind je echter niet altijd in een voorstel. Veel vakmannen in Mechelen vermelden naast vaste uitgaven voor materiaal en verplaatsing een gemiddelde prijs per vierkante meter voor de uit te voeren werken. De oppervlakte van je façade bepaalt de totaalprijs. Voor kleinere werkzaamheden rekenen gevelrenoveerders eerder een vaste uurprijs. Bij gebrek aan totaalprijzen in offertes, kan je dus alvast een goede vergelijking maken tussen prijzen per m² en tussen uurprijzen.

Vergelijk uitvoeringstermijnen

In een offerte hoort een betrouwbare professional aan te geven hoeveel werkdagen de klus in beslag zal nemen. In de uitvoeringstermijnen van gevelwerkers uit Mechelen kunnen aardige verschillen zitten. Besteed er dus voldoende aandacht aan wanneer je prijsoffertes vergelijkt. Het kan soms handiger zijn om iets meer te betalen aan een bedrijf dat vlotter werkt.

Vind een gevelwerker in Mechelen

gevelwerkers

Je wil natuurlijk niet teveel betalen voor gevelwerk, maar ook voorkomen dat een goedkope ’expert’ de look van je woning verknoeit. Een gevelwerker kiezen met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is niet altijd even makkelijk. Door onderstaand vereenvoudigde aanvraagformulier in te vullen, ontvang je direct tot 5 gratis offertes van erkende professionals in de regio van Mechelen. De voorstellen liggen meestal al binnen 2 dagen in je mail.

De ideale gevelwerker selecteren heeft hierna nog een bescheiden vervolgtraject. Uit de ontvangen prijsoffertes haal je 2 of 3 die je het meeste aanspreken. Met deze vakmannen maak je contact om je wensen te bespreken en de prijs aan te scherpen. Vraag nu alvast prijsoffertes aan bij betrouwbare gevelwerkers in Mechelen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.