Plan je gevelwerken in Aalst

Heb jij gevelrenovatie op de planning staan en ben je benieuwd naar de kosten hiervoor? In onderstaand artikel kom je meer te weten over de prijzen voor gevelwerken in Aalst en leer je bovendien waar je exact op moet letten.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Prijs gevelwerken

Wat de precieze kostprijs is om gevelwerken uit te laten voeren varieert het type gevelwerken, het soort woning, de grootte van de gevel(s) en de vakman die je contracteert. We bekijken hieronder de gemiddelde kostprijs voor elk soort gevelwerken in Aalst.

Gevelrenovatie Aalst

gevelrenoveerders

 • Vervangen van voegwerk met hakhamers: 40 euro per vierkante meter
 • Vervangen van voegwerk door slijptechnieken: € 35/m2
 • Kapotte stenen herstellen en/of vervangen: 12,50 euro per steen
 • Raamdorpels vervangen: 35 euro per uur
 • Schoorsteenrenovatie: vanaf 500 euro

Bovenstaande prijzen zijn btw inbegrepen.

Renovatie van voegwerk (prijzen per vierkante meter)

 • Platvolborstelwerk: voegen met een geborsteld effect, 10 euro
 • plat gestreken voegen, 13 euro
 • Strakke voeg: moderne uitstraling, 16 euro
 • Schaduwvoeg: voegen met schaduweffect, 15 euro
 • Klopwerk: voegen met opgeklopt cement, 12 euro
 • Knipwerk/snijwerk: klassieke uitstraling, 100 euro
 • Daggesneevoeg: voegen met strepeneffect, 32 euro

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

Gevelisolatie Aalst

Hoeveel gevelisolatie je precies kost is afhankelijk van het soort huis en het soort muur dat je laat isoleren. Zo kost de isolatie van een buitenmuur aanzienlijk meer dan voor een binnenmuur. Hoe groter de woning, hoe hoger de kostprijs voor de gevelisolatie. Om de binnenmuren van een appartement te laten isoleren bijvoorbeeld, betaal je in Aalst tussen 2.250 en 2.750 euro terwijl het isoleren van de binnenmuren van een vrijstaand huis al snel tot 15.000 euro kan oplopen.

Wanneer het gaat om de isolatie van de buitenmuren, dien je voor een appartement een prijs van ongeveer 3.000 euro in aanmerking te nemen terwijl je voor een alleenstaand huis zo’n 22.000 euro betaalt. Voor andere types huizen, zoals rijtjeshuizen en hoekwoningen liggen de prijzen tussen bovengenoemde bedragen. Wanneer je voor gevelisolatie opteert, kies je niet alleen voor een energiebesparende oplossing maar ook voor de opwaardering van je woning. Hiernaast is het ook de gemakkelijkste en meest efficiënte manier om koude tegen te gaan in je huis. Door je façade te isoleren vermijd je op lange termijn dat er schimmelvorming komt.

Gevelreiniging Aalst

Om gevels te reinigen wordt er gebruikgemaakt van diverse technieken: zandstralen, stoomreinigen en chemisch reinigen zijn de meest voorkomende methodes. Het kiezen van één van deze technieken zal afhankelijk zijn van het type gevel. Bij het gebruiken van zandstralen moet de gevel bestaan uit hard materiaal. Wanneer dit het geval niet is, riskeer je serieuze schade aan je façade te brengen. Daarnaast wordt het stoomreinigen meestal gebruikt bij gevels waar het vuil niet vastzit aan de façade. Bijvoorbeeld voor het wegnemen van mos of algen. Indien er wordt gekozen voor chemisch reinigen zal dit vooral afhangen van het type vuil en het type gevelsteen.

Voor een gevelreiniging in Aalst betaal je gemiddeld 12 euro per vierkante meter, inclusief btw. Wens je zelf je gevel te reinigen? Dan is dat eveneens mogelijk. Toch wordt het afgeraden om dit zelf te doen. De reden daarvoor is omdat het risico bestaat dat je de gevel niet correct reinigt en het repareren ervan kan duurder uitkomen. Ook het inhuren van de juiste toestellen en producten kan duurder uitkomen dan het vragen van een vakman. Voor je een keuze maakt is het aangeraden om de twee pistes uit te rekenen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Wil je de gevel graag voorzien van een vers laagje verf? De prijs daarvoor schommelt tussen 20 en 40 euro per vierkante meter, btw inbegrepen.

Woning in Aalst 10 jaar of ouder? Doe beroep op een vakman

Woon jij in een woning die 10 jaar of ouder is? In dat geval is het aan te raden om de gevelrenovatie over te laten aan een ervaren vakman. Hij weet tenslotte precies waar hij op moet letten om jouw gevelwerken tot een goed einde te brengen.

Vind een vakman voor gevelwerken

Kies een gevelwerker in Aalst voor zijn specialisatie

Als je gevelwerken laat uitvoeren is het belangrijk dat dit op een doeltreffende manier gebeurt zodat jij jarenlang plezier beleeft aan de resultaten. Kies daarom in Aalst altijd voor een gevelrenoveerder met een specialisatie in de werkzaamheden die jij wil laten uitvoeren. Onderzoek wie kennis heeft van gevelreiniging, gevelisolatie, voegwerken enz.

Waarop letten wanneer je offertes wil vergelijken?

1. Kostenposten

De voorrijkosten, de werkuren en de kosten voor het gerief kunnen aanzienlijk verschillen tussen de ene en de andere gevelwerker. Maak dus altijd eerst een grondige vergelijking van deze kosten tussen de diverse aannemers in Aalst.

2. Totaalprijs vs. uurprijs

Heb jij grote gevelwerken voor de boeg? Dan is het beter om een vakman te kiezen die met een totaalprijs i.p.v. met een uurprijs werkt. Voor kleine werkzaamheden wordt er vaak gebruikgemaakt van een uurtarief. Vergelijk de gehanteerde uurprijzen van verschillende gevelwerkers met elkaar en kies er de beste uit.

3. Uitvoeringstermijn

De ene gevelwerker is sneller dan de andere en externe factoren, zoals het weer en ziekte kunnen een grote rol spelen in de uitvoeringstermijn van jouw werken. Vraag je gevelwerken op tijd aan en vergelijk de voorgestelde uitvoeringstermijnen van de verschillende firma’s in Aalst.

gevelwerkers

Vind een gevelwerker in Aalst

Ga naar het offerteformulier, beschrijf jouw gevelwerken en ontvang prijsoffertes van verschillende gevelspecialisten bij jou in de buurt.

Vergelijk offertes

Wanneer je de prijsoffertes van meerdere gevelwerkers ontvangen hebt, kan je ze onderling vergelijken op basis van uitvoeringstermijn, voorrijkosten, uurtarief etc.

Geef je akkoord

Heb je gekozen? Breng jouw gevelwerker dan zo snel mogelijk op de hoogte. Gevelrenoveerders hebben het dikwijls erg druk en daarom is het noodzakelijk om je werken snel te plannen. Zo heb jij eveneens perspectief.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.