Plan je gevelwerken in Dendermonde

Heb jij gevelrenovatie op de planning staan en ben je benieuwd naar de kosten hiervoor? In onderstaand artikel kom je meer te weten over de prijzen voor gevelrenovatie in Dendermonde en leer je ook waar je precies op moet letten.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Prijs gevelwerken

Wat de precieze kostprijs is om gevelwerken uit te laten voeren varieert naargelang het type gevelwerken, het soort woning, de oppervlakte van de gevel(s) en de aannemer die je contracteert. We bekijken hieronder de gemiddelde kostprijs voor elk type gevelrenovatie in Dendermonde.

Gevelrenovatie Dendermonde

gevelrenoveerders

 • Vervangen van voegwerk met hakhamers: € 40/m2
 • Vervangen van voegwerk door slijptechnieken: 35 euro per vierkante meter
 • Kapotte stenen herstellen of vervangen: € 12,50/steen
 • Raamdorpels vervangen: 35 euro per uur
 • Schoorsteenrenovatie: vanaf 500 euro

Al deze prijzen zijn btw inbegrepen.

Renovatie van voegwerk (prijzen per vierkante meter)

 • Platvolborstelwerk: voegen met een geborsteld effect, 10 euro
 • plat gestreken voegen, 13 euro
 • Strakke voeg: moderne uitstraling, 16 euro
 • Schaduwvoeg: voegen met schaduweffect, 15 euro
 • Klopwerk: voegen met opgeklopt cement, 12 euro
 • Knipwerk/snijwerk: klassieke uitstraling, 100 euro
 • Daggesneevoeg: voegen met strepeneffect, 32 euro

Bovenstaande prijzen zijn btw inbegrepen.

Gevelisolatie Dendermonde

Hoeveel gevelisolatie je exact kost is afhankelijk van het type woonst en het soort gevel dat je laat isoleren. Zo kost de isolatie van een buitenmuur aanzienlijk meer dan voor een binnenmuur. Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten voor de gevelisolatie. Om de binnenmuren van een appartement te laten isoleren bijvoorbeeld, betaal je in Dendermonde tussen 2.250 en 2.750 euro terwijl het isoleren van de binnenmuren van een vrijstaand huis al snel tot 15.000 euro kan oplopen.

Als het gaat om de isolatie van de buitenmuren, dien je voor een appartement een prijs van circa 3.000 euro in aanmerking te nemen terwijl je voor een alleenstaand huis zo’n 22.000 euro betaalt. Voor andere soorten huizen, zoals rijtjeshuizen en hoekwoningen liggen de prijzen tussen bovengenoemde bedragen. Wanneer je voor gevelisolatie kiest, kies je niet enkel voor een energiebesparend effect maar ook voor de opwaardering van je huis. Daarnaast is het tevens de makkelijkste en meest efficiënte manier om koude tegen te gaan in je woonst. Door je façade te isoleren vermijd je op lange termijn dat er schimmelvorming optreedt.

Gevelreiniging Dendermonde

Om gevels te reinigen wordt er gebruikgemaakt van verschillende methodes: zandstralen, stoomreinigen en chemisch reinigen zijn de meest voorkomende technieken. Het kiezen van één van deze methodes zal variëren het soort façade. Bij het gebruiken van zandstralen moet de gevel bestaan uit hard materiaal. Indien dit het geval niet is, riskeer je serieuze schade aan je façade te brengen. Daarnaast wordt het stoomreinigen vooral gebruikt bij gevels waar het vuil niet gehecht is aan de gevel. Bijvoorbeeld voor het wegnemen van mos of algen. Indien er wordt gekozen voor chemisch reinigen zal dit vooral afhankelijk zijn van het type vuil en de steensoort van je gevel.

Voor een gevelreiniging in Dendermonde betaal je gemiddeld 12 euro per vierkante meter, inclusief btw. Wil je zelf je gevel te reinigen? Dan is dit eveneens mogelijk. Toch wordt het afgeraden om dit zelf te doen. De reden hiervoor is omdat het risico bestaat dat je de gevel niet correct reinigt en het herstellen ervan kan duurder uitkomen. Ook het inhuren van de juiste apparatuur en producten kan duurder uitkomen dan het vragen van een professional. Voor je een keuze maakt is het aangeraden om deze twee opties uit te rekenen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Wil je de gevel graag voorzien van een vers laagje verf? De prijs hiervoor ligt tussen 20 en 40 euro per vierkante meter, inclusief btw.

Woning in Dendermonde 10 jaar of ouder? Doe beroep op een vakman

Woon jij in een pand dat 10 jaar of ouder is? In dat geval is het aan te raden om de gevelrenovatie over te laten aan een ervaren vakman. Hij weet tenslotte precies waar hij op moet letten om jouw gevelwerken tot een goed einde te brengen.

Vind een vakman voor gevelwerken

Kies een gevelwerker in Dendermonde voor zijn specialisatie

Als je gevelwerken laat uitvoeren is het belangrijk dat dit op een doeltreffende manier gebeurt zodat jij jarenlang genot beleeft aan de resultaten. Kies daarom in Dendermonde steeds voor een gevelrenoveerder met een specialisatie in de werken die jij wil laten realiseren. Check wie kennis heeft van gevelreiniging, gevelisolatie, voegwerken etc.

Waarop letten wanneer je offertes wil vergelijken?

1. Kostenposten

De voorrijkosten, de werkuren en de kosten voor het materiaal kunnen aanzienlijk verschillen tussen de ene en de andere gevelwerker. Maak dus altijd eerst een grondige vergelijking van deze kosten tussen de diverse aannemers in Dendermonde.

2. Totaalprijs vs. uurprijs

Heb jij grote gevelwerken voor de boeg? Dan is het beter om een vakman te kiezen die met een totaalprijs i.p.v. met een uurprijs werkt. Voor kleine werken wordt er veelal gebruikgemaakt van een uurprijs. Vergelijk de gehanteerde uurprijzen van diverse gevelwerkers met elkaar en kies er de beste uit.

3. Uitvoeringstermijn

De ene gevelwerker is sneller dan de andere en externe factoren, zoals het weer en ziekte kunnen een grote rol spelen in de uitvoeringstermijn van jouw werken. Vraag je gevelwerken op tijd aan en vergelijk de voorgestelde uitvoeringstermijnen van de verschillende firma’s in Dendermonde.

gevelwerkers

Vind een gevelwerker in Dendermonde

Ga naar het offerteformulier, beschrijf jouw gevelwerken en ontvang offertes van diverse gevelspecialisten bij jou in de buurt.

Vergelijk offertes

Van zodra je de prijsoffertes van meerdere gevelwerkers ontvangen hebt, kan je ze met elkaar vergelijken op basis van uitvoeringstermijn, voorrijkosten, uurtarief etc.

Geef je akkoord

Heb je gekozen? Breng jouw gevelwerker dan zo snel mogelijk op de hoogte. Gevelrenoveerders hebben het dikwijls erg druk en daarom is het noodzakelijk om je werken per direct te plannen. Zo heb jij eveneens perspectief.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.