Plan je gevelwerken in Gent

Heb jij gevelwerken op de planning staan en ben je benieuwd naar het prijskaartje hiervan? In onderstaand artikel kom je meer te weten over de prijzen voor gevelrenovatie in Gent en leer je ook waar je precies op moet letten.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Prijs gevelwerken

Wat het exacte prijskaartje is om gevelwerken uit te laten voeren varieert naargelang het soort gevelwerken, het type woning, de oppervlakte van de gevel(s) en de gevelrenoveerder die je contracteert. We bekijken hieronder de gemiddelde kostprijs voor elk type gevelwerken in Gent.

Gevelrenovatie Gent

gevelrenoveerders

 • Vervangen van voegwerk met hakhamers: € 40/m2
 • Vervangen van voegwerk door slijptechnieken: 35 euro per vierkante meter
 • Kapotte stenen herstellen of vervangen: € 12,50/steen
 • Raamdorpels vervangen: 35 euro per uur
 • Schoorsteenrenovatie: vanaf 500 euro

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

Renovatie van voegwerk (prijzen per vierkante meter)

 • Platvolborstelwerk: voegen met een geborsteld effect, 10 euro
 • plat gestreken voegen, 13 euro
 • Strakke voeg: moderne uitstraling, 16 euro
 • Schaduwvoeg: voegen met schaduweffect, 15 euro
 • Klopwerk: voegen met opgeklopt cement, 12 euro
 • Knipwerk/snijwerk: klassieke uitstraling, 100 euro
 • Daggesneevoeg: voegen met strepeneffect, 32 euro

Al deze prijzen zijn inclusief btw.

Gevelisolatie Gent

Hoeveel gevelisolatie je precies kost is afhankelijk van het soort huis en het type gevel dat je laat isoleren. Zo kost de isolatie van een buitenmuur aanzienlijk meer dan het geval is voor een binnenmuur. Hoe groter de woning, hoe hoger de kostprijs voor de gevelisolatie. Om de binnenmuren van een appartement te laten isoleren bijvoorbeeld, betaal je in Gent tussen 2.250 en 2.750 euro terwijl het isoleren van de binnenmuren van een vrijstaande woning al snel tot 15.000 euro kan oplopen.

Als het gaat om de isolatie van de buitenmuren, dien je voor een appartement een prijs van ongeveer 3.000 euro in aanmerking te nemen terwijl je voor een alleenstaand huis zo’n 22.000 euro betaalt. Voor andere soorten huizen, zoals rijtjeshuizen en hoekwoningen liggen de prijzen tussen bovengenoemde bedragen. Als je voor gevelisolatie kiest, kies je niet enkel voor een energiebesparend effect maar ook voor de opwaardering van je woonst. Hiernaast is het eveneens de makkelijkste en meest efficiënte manier om koude tegen te gaan in je huis. Door je façade te isoleren voorkom je op lange termijn dat er schimmelvorming komt.

Gevelreiniging Gent

Om gevels te reinigen wordt er gebruikgemaakt van verschillende technieken: zandstralen, stoomreinigen en chemisch reinigen zijn de meest voorkomende technieken. Het kiezen van één van deze technieken zal variëren het type façade. Bij het gebruiken van zandstralen moet de gevel bestaan uit hard materiaal. Als dit het geval niet is, riskeer je serieuze schade aan je façade te brengen. Daarnaast wordt het stoomreinigen doorgaans gebruikt bij gevels waar het vuil niet vastzit aan de gevel. Bijvoorbeeld voor het wegnemen van mos of algen. Wanneer er wordt gekozen voor chemisch reinigen zal dit vooral afhankelijk zijn van het type vervuiling en de steensoort van je gevel.

Voor een gevelreiniging in Gent betaal je gemiddeld 12 euro per vierkante meter, btw inbegrepen. Wil je zelf je façade te reinigen? Dan is dat ook mogelijk. Toch wordt het afgeraden om dit zelf te doen. De reden hiervoor is omdat het risico bestaat dat je de gevel niet correct reinigt en het repareren ervan kan duurder uitkomen. Ook het inhuren van de juiste toestellen en producten kan duurder uitkomen dan het vragen van een professional. Voor je een keuze maakt is het aangeraden om deze twee pistes uit te rekenen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Wil je de gevel graag voorzien van een vers laagje verf? De prijs hiervoor ligt tussen 20 en 40 euro per vierkante meter, inclusief btw.

Woning in Gent 10 jaar of ouder? Doe beroep op een vakman

Woon jij in een woning die 10 jaar of ouder is? Dan is het aan te raden om de gevelrenovatie over te laten aan een professionele vakman. Hij weet tenslotte exact waar hij op moet letten om jouw gevelwerken tot een goed einde te brengen.

Vind een vakman voor gevelwerken

Kies een gevelwerker in Gent voor zijn specialisatie

Als je gevelwerken laat uitvoeren is het belangrijk dat dit op een doeltreffende manier gebeurt zodat jij jarenlang plezier beleeft aan de resultaten. Kies daarom in Gent steeds voor een gevelrenoveerder met een specialisatie in de werkzaamheden die jij wil laten realiseren. Onderzoek wie kennis heeft van gevelreiniging, gevelisolatie, voegwerken etc.

Waarop letten wanneer je offertes wil vergelijken?

1. Kostenposten

De voorrijkosten, de werkuren en de kosten voor het gerief kunnen aanzienlijk variëren tussen de ene en de andere gevelrenoveerder. Maak dus altijd eerst een grondige vergelijking van deze kosten tussen de verschillende aannemers in Gent.

2. Totaalprijs vs. uurprijs

Heb jij grote gevelwerken voor de boeg? Dan is het beter om een vakman te kiezen die met een totaalprijs i.p.v. met een uurprijs werkt. Voor kleine werkzaamheden wordt er vaak gebruikgemaakt van een uurtarief. Vergelijk de gehanteerde uurprijzen van diverse gevelwerkers onderling en kies er de beste uit.

3. Uitvoeringstermijn

De ene gevelwerker is sneller dan de andere en externe factoren, zoals het weer en ziekte kunnen een grote rol spelen in de uitvoeringstermijn van jouw werken. Vraag je gevelwerken op tijd aan en vergelijk de voorgestelde planningen van de verschillende firma’s in Gent.

gevelwerkers

Vind een gevelwerker in Gent

Ga naar het offerteformulier, beschrijf jouw gevelproject en ontvang prijsoffertes van verschillende gevelspecialisten bij jou in de buurt.

Vergelijk offertes

Als je de prijzen van meerdere gevelwerkers ontvangen hebt, kan je ze onderling vergelijken op basis van uitvoeringstermijn, voorrijkosten, uurpijs etc.

Geef je akkoord

Heb je gekozen? Breng jouw gevelwerker dan zo snel mogelijk op de hoogte. Gevelrenoveerders hebben het vaak erg druk en daarom is het belangrijk om je werken per direct te plannen. Zo heb jij eveneens iets om naar uit te kijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.