Plan je gevelwerken in Geraardsbergen

Heb jij gevelwerken op de agenda staan en ben je benieuwd naar het prijskaartje hiervan? In onderstaand artikel vind je meer info over de prijzen voor gevelrenovatie in Geraardsbergen en leer je ook waar je exact op moet letten.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Prijs gevelwerken

Wat het exacte prijskaartje is om gevelwerken uit te laten voeren varieert naargelang het soort gevelwerken, het soort woning, de oppervlakte van de gevel(s) en de gevelrenoveerder die je contracteert. We bekijken hieronder de gemiddelde kostprijs voor elk soort gevelrenovatie in Geraardsbergen.

Gevelrenovatie Geraardsbergen

gevelrenoveerders

 • Vervangen van voegwerk met hakhamers: 40 euro per vierkante meter
 • Vervangen van voegwerk door slijptechnieken: 35 euro per vierkante meter
 • Kapotte stenen herstellen en/of vervangen: 12,50 euro per steen
 • Raamdorpels vervangen: € 35/u
 • Schoorsteenrenovatie: vanaf 500 euro

Bovenstaande prijzen zijn btw inbegrepen.

Renovatie van voegwerk (prijzen per vierkante meter)

 • Platvolborstelwerk: voegen met een geborsteld effect, 10 euro
 • plat gestreken voegen, 13 euro
 • Strakke voeg: moderne uitstraling, 16 euro
 • Schaduwvoeg: voegen met schaduweffect, 15 euro
 • Klopwerk: voegen met opgeklopt cement, 12 euro
 • Knipwerk/snijwerk: klassieke uitstraling, 100 euro
 • Daggesneevoeg: voegen met strepeneffect, 32 euro

Bovenstaande prijzen zijn btw inbegrepen.

Gevelisolatie Geraardsbergen

Hoeveel gevelisolatie je precies kost is afhankelijk van het soort huis en het soort muur dat je laat isoleren. Zo kost de isolatie van een buitenmuur aanzienlijk meer dan voor een binnenmuur. Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten voor de gevelisolatie. Om de binnenmuren van een appartement te laten isoleren bijvoorbeeld, betaal je in Geraardsbergen tussen 2.250 en 2.750 euro terwijl het isoleren van de binnenmuren van een vrijstaand huis al snel tot 15.000 euro kan oplopen.

Wanneer het gaat om de isolatie van de buitenmuren, dien je voor een appartement een prijs van zo’n 3.000 euro in aanmerking te nemen terwijl je voor een alleenstaand huis circa 22.000 euro betaalt. Voor andere types huizen, zoals rijtjeshuizen en hoekwoningen liggen de prijzen tussen bovengenoemde bedragen. Wanneer je voor gevelisolatie kiest, kies je niet alleen voor een energiebesparende oplossing maar ook voor de opwaardering van je woning. Hiernaast is het tevens de makkelijkste en meest efficiënte manier om koude tegen te gaan in je woonst. Door je façade te isoleren voorkom je op lange termijn dat er schimmelvorming komt.

Gevelreiniging Geraardsbergen

Om gevels te reinigen wordt er gebruikgemaakt van verschillende technieken: zandstralen, stoomreinigen en chemisch reinigen zijn de meest voorkomende technieken. Het kiezen van één van deze methodes zal variëren het type gevel. Bij het gebruiken van zandstralen moet de gevel bestaan uit hard materiaal. Als dit het geval niet is, riskeer je serieuze schade aan je façade te brengen. Hiernaast wordt het stoomreinigen meestal gebruikt bij façades waar de vervuiling niet gehecht is aan de gevel. Bijvoorbeeld voor het wegnemen van mos of algen. Indien er wordt gekozen voor chemisch reinigen zal dit vooral afhankelijk zijn van het soort vuil en het type gevelsteen.

Voor een gevelreiniging in Geraardsbergen betaal je gemiddeld 12 euro per vierkante meter, inclusief btw. Wil je zelf je façade te reinigen? Dan is dat tevens mogelijk. Toch wordt het afgeraden om dit zelf te doen. De reden daarvoor is omdat de kans bestaat dat je de gevel niet correct reinigt en het repareren ervan kan duurder uitkomen. Ook het inhuren van de juiste toestellen en producten kan duurder uitkomen dan het vragen van een vakman. Voor je een keuze maakt is het aangeraden om de twee pistes uit te rekenen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Wil je je gevel graag voorzien van een vers laagje verf? De prijs daarvoor ligt tussen 20 en 40 euro per vierkante meter, btw inbegrepen.

Woning in Geraardsbergen 10 jaar of ouder? Doe beroep op een vakman

Woon jij in een woning die 10 jaar of ouder is? In dat geval is het aan te raden om de gevelrenovatie over te laten aan een ervaren vakman. Hij weet tenslotte exact waar hij op moet letten om jouw gevelwerken professioneel af te werken.

Vind een vakman voor gevelwerken

Kies een gevelwerker in Geraardsbergen voor zijn specialisatie

Als je gevelwerken laat uitvoeren is het belangrijk dat dit op een doeltreffende manier gebeurt zodat jij jarenlang genot beleeft aan de resultaten. Kies daarom in Geraardsbergen altijd voor een gevelwerker met een specialisatie in de werkzaamheden die jij wil laten realiseren. Onderzoek wie kennis heeft van gevelreiniging, gevelisolatie, voegwerken etc.

Waarop letten wanneer je offertes wil vergelijken?

1. Kostenposten

De voorrijkosten, de arbeidskosten en de kosten voor het materiaal kunnen sterk variëren tussen de ene en de andere gevelrenoveerder. Maak daarom altijd eerst een diepgaande vergelijking van deze kosten tussen de diverse aannemers in Geraardsbergen.

2. Totaalprijs vs. uurprijs

Heb jij grote gevelwerken voor de boeg? Dan is het beter om een vakman te kiezen die met een totaalprijs i.p.v. met een uurprijs werkt. Voor kleine klussen wordt er veelal gebruikgemaakt van een uurtarief. Vergelijk de gehanteerde uurprijzen van verschillende gevelwerkers onderling en kies er de beste uit.

3. Uitvoeringstermijn

De ene gevelwerker is sneller dan de andere en externe factoren, zoals het weer en ziekte kunnen een grote rol spelen in de uitvoeringstermijn van jouw werken. Vraag je gevelwerken op tijd aan en vergelijk de voorgestelde planningen van de verschillende firma’s in Geraardsbergen.

gevelwerkers

Vind een gevelwerker in Geraardsbergen

Ga naar het offerteformulier, beschrijf jouw gevelproject en ontvang offertes van verschillende gevelspecialisten bij jou in de buurt.

Vergelijk offertes

Als je de prijzen van meerdere gevelwerkers ontvangen hebt, kan je ze met elkaar vergelijken op basis van uitvoeringstermijn, voorrijkosten, uurpijs enz.

Geef je akkoord

Heb je gekozen? Breng jouw gevelwerker dan zo snel mogelijk op de hoogte. Gevelrenoveerders hebben het vaak erg druk en daarom is het belangrijk om je werken per direct vast te leggen. Op die manier heb jij tevens iets om naar uit te kijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.