Gevelwerkers in Tienen

Wil je de gevel herstellen of renoveren? Ben je op zoek naar een gevelwerker in de buurt van Tienen? Dan ben je aan het goede adres! In dit artikel vind je alle relevante info over gevelrenovatie. Benieuwd naar prijzen en hoe die tot stand komen? Vind hier het antwoord op deze en andere vragen.

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een gevelwerker uit Tienen?

Wanneer je je buitenmuren wil reinigen of een frisse verflaag wil geven, is een gevelrenoveerder de aangewezen professional. Ook voor het plaatsen van nieuwe gevelbekleding of het volledig renoveren van façades staan deze experts voor je klaar. Het isoleren van muren aan de buitenzijde, is tevens een klus voor een ervaren gevelwerker in tienen.

Gevelwerk is best een allesomvattend vakgebied, omdat er heel wat verschillende soorten buitenmuren zijn. Ieder type materiaal (bakstenen, betonstenen, gevelpleister, hout, kunststof gevelplaten, metalen gevelplaten …) heeft in principe een andere aanpak nodig. We zetten de meest populaire gevelwerken voor je op een rijtje:

Gevelreiniging Tienen

Naargelang het materiaal en de conditie van je façade (mos aanslag, zwarte aanslag, graffiti …) wordt de beste werkwijze gekozen: stoomreiniging, vochtstralen, zandstralen, nevelstralen of chemisch reinigen.

gevelreinigers

Gevel schilderen

Kwalitatief schilderwerk met een geschikte primer verflaag en een mooi ogende toplaag die goed bestand is tegen schommelende weersomstandigheden. Gevels kaleien en het aanbrengen van spuitkurk zijn tegenwoordig ook populaire methodes.

Gevelbekleding Tienen

Het bekleden van de buitenmuren met steenstrips (baksteen of kunststof) of met hout geeft je woning een authentieke look. Crepi gevelbepleistering zorgt net voor een moderne stijlvolle uitstraling. Bij het aanbrengen van gevelbekleding kun je meteen opteren voor gevelisolatie. Het isolatiemateriaal komt tussen de bestaande muur en de nieuwe bekleding.

Gevelrenovatie Tienen

Het repareren van scheuren en beschadigingen in gevels van baksteen, betonsteen of kalkzandsteen. Ook het verplaatsen van aangetaste planken in houten gevels en gedegradeerde kunststof platen (Canexel, PVC …) valt onder gevelrenovatie. Bij een complete renovatie worden vaak meerdere gevelwerken in één keer uitgevoerd.

gevelrenoveerders

Prijzen gevelwerken in en rond Tienen

Voor je prijzen aanvraagt bij gevelrenoveerders, wil je natuurlijk al een redelijk overzicht hebben van de tarieven. Hieronder vind je een richtprijs per vierkante meter voor vaak toegepaste gevelwerken. Vrijwel alle lokale vakmannen in Tienen hanteren voor het opknappen van een volledige buitenmuur eerst een prijs per m². Zodra de oppervlakte van je gevel bekend is, wordt een totaalprijs aangeboden.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Gevelwerken prijzen per m²

Gevelreinigen

 • Stoomreiniging (milde vervuiling): € 5 tot 10
 • Zandstralen (hardnekkige vervuiling): € 10 tot 20
 • Vochtstralen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22
 • Nevelstralen (milde tot middelzware vervuiling): € 12 tot 22
 • Chemisch reinigen (hardnekkige vervuiling): € 12 tot 22

Gevel schilderen

 • Buitenmuur schilderwerk: € 20 tot 40
 • Buitenmuur schilderwerk (inclusief reiniging): € 23 tot 60
 • Gevel kaleien (met kalkpleister): € 25 tot 40
 • Spuitkurk aanbrengen: € 40 tot 60

Gevelbekleding

 • Houten gevelbekleding: € 100 tot 150
 • Houten gevelbekleding (inclusief isolatie): € 120 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding: € 150 tot 200
 • Steenstrips gevelbekleding (inclusief isolatie): € 200 tot 250
 • Crepi gevelbekleding: € 40 tot 80
 • Crepi gevelbekleding (inclusief isolatie): € 100 tot 140

Let op: Bij doorsnee twee-verdieping-woningen met een schuin dak heeft de façade ongeveer 30 m² werkoppervlakte (zonder de ruimtes van de deur en ramen). Heeft je huis 4 buitenmuren, dan mag je op 90 tot 100 m² oppervlakte rekenen.

Tip: profiteer van 6 % btw i.p.v. 21 %

Is je huis in Tienen ouder dan 10 jaar? Dan biedt de overheid je een extra stimulans om je buitenmuren op te knappen. Voor heel wat gevelwerken heb je recht op een verlaagd btw tarief van 6 % in plaats van het normale tarief van 21 %. Op een gemiddelde gevelklus van € 1.500 betaal je zo toch even 225 euro minder belasting. Een voorwaarde voor de btw-korting is dat je met een gespecialiseerde gevelrenoveerder in zee gaat. Dit was je waarschijnlijk toch al van plan, want de gevel van je huis is je visitekaartje.

Waarop letten in je offerte?

Heb je meerdere prijzen gekregen van vakmannen in Tienen? Dan kun je ze nu gericht met elkaar vergelijken. Kijk hierbij verder dan alleen de totaalprijs. Vergelijk tevens de kosten voor materiaal, verplaatsing en arbeid. De uitvoeringstermijn van de klus kan ook belangrijk zijn voor je gezin.

Vind gevelwerkers in je buurt of regio

Wat zijn de verschillende kostenposten?

Op prijzen voor gevelrenovatie zal je meerdere kostenposten aantreffen. In de prijzen voor materialen zitten vaak al aanzienlijke verschillen tussen de offertes. Let erop dat het om dezelfde hoeveelheid en kwaliteit materiaal gaat. De arbeidskosten voor hetzelfde gevelwerk lopen soms wel 30 tot 40 % uiteen. Dat betekent zeker niet dat het goedkopere bedrijf een mindere kwaliteit zal leveren. Je kan altijd vragen naar foto’s van eerder werk. Een echte professional van Tienen stuurt die graag door. Een derde belangrijke post zijn de voorrijkosten. Een gevelwerker die dichter bij je in de buurt is, rekent meestal lagere kosten voor verplaatsing van materiaal en werkmannen.

Totaalprijs of uurprijs?

Om de uiteindelijke kosten voor je gevelwerken te vergelijken, heb je totaalprijzen nodig. Die vind je echter niet altijd in een voorstel. Veel vakmannen in Tienen vermelden naast vaste uitgaven voor materiaal en verplaatsing een gemiddelde prijs per m² voor de uit te voeren werken. De oppervlakte van je façade bepaalt het totaalplaatje}. Voor kleinere werkzaamheden rekenen gevelrenoveerders eerder een vaste uurprijs. Bij het ontbreken van totaalprijzen in offertes, kan je dus alvast een goede vergelijking maken tussen prijzen per vierkante meter en tussen uurprijzen.

Vergelijk uitvoeringstermijnen

In een offerte hoort een betrouwbare vakman aan te geven hoeveel werkdagen de klus in beslag zal nemen. In de uitvoeringstermijnen van gevelwerkers uit Tienen kunnen aardige verschillen zitten. Geef er dus voldoende aandacht aan wanneer je prijzen vergelijkt. Het kan soms nuttiger zijn om iets meer te betalen aan een bedrijf dat vlotter werkt.

Vind een gevelwerker in Tienen

gevelwerkers

Je wil natuurlijk niet teveel betalen voor gevelrenovatie, maar tevens voorkomen dat een goedkope ’expert’ het aanzicht van je woonst verknoeit. Een gevelwerker kiezen met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is niet altijd even makkelijk. Door onderstaand vereenvoudigde aanvraagformulier in te vullen, ontvang je direct tot 5 gratis offertes van erkende professionals in de regio van Tienen. De voorstellen liggen meestal al binnen 2 dagen in je mailbox.

De ideale gevelwerker selecteren heeft hierna nog een bescheiden vervolgtraject. Uit de ontvangen voorstellen haal je 2 of 3 die je het meeste aanspreken. Met deze vakmannen maak je contact om je wensen te bespreken en de prijs aan te scherpen. Vraag nu alvast offertes aan bij betrouwbare gevelwerkers in Tienen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.