Gevelwerkers: vind de juiste vakman in Brugge

Een gevel krijgt heel wat te verduren. Het is dus niet onlogisch dat er na enige tijd sleet ontstaat. Wanneer dat het geval is, kan je gelukkig je gevel laten renoveren door een professional om opnieuw te genieten van een mooie woning. Maar hoe vind je de goede gevelwerkers in Brugge en waar moet je zeker naar kijken?

Vergelijk gratis offertes


Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Soorten gevelwerken en hun prijs

Voor je te weten komt hoe je de ideale vakman in Brugge vindt voor je gevelwerken, is het handig om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Hieronder vind je de verschillende types gevelwerken en hun prijzen!

Gevelreiniging in Brugge

Soms volstaat een gevelreiniging om je façade een nieuwe uitstraling te geven. Wanneer dat bij jou het geval is, heb je geluk. Een gevelreiniging is namelijk goedkoop in vergelijking met andere gevelrenovaties in Brugge. De prijs hangt uiteraard wel af van welke reinigingstechniek je kiest. En dat is dan weer afhankelijk van hoe stevig je façade vervuild is.

Zandstralen is bijvoorbeeld de beste keuze bij zware vervuiling en kost je 10 tot 20 euro per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor vochtstralen. Bij lichte tot middelzware vervuiling laat je de gevel het best nevelstralen of stoomreinigen. Tussen deze twee methodes zit er echter een groot prijsverschil. Stoomreinigen kost je in Brugge slechts tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter, terwijl je voor nevelstralen tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter betaalt.

gevelreinigers

Gevel impregneren

Na het reinigen van je façade kan je hem ook beschermen tegen vocht via impregneren. Dat houdt in dat er een impregneermiddel op je façade wordt aangebracht waardoor vuil zich minder snel hecht en een volgende reiniging minder snel nodig is. De gevel impregneren kost je in Brugge tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter.

Gevelrenovatie in Brugge

Bij gevelwerken komen verschillende klussen kijken, zoals voegen uitslijpen, hakken en nieuw voegwerk uitvoeren. Daarvoor betaal je in Brugge gemiddeld 35 tot 50 euro per vierkante meter. Daarnaast wordt je façade altijd afgewerkt met nieuwe gevelbekleding of schilderwerk. De façade schilderen is de goedkoopste en makkelijkste optie. Het kost je slechts 20 tot 40 euro per vierkante meter. Voor het kaleien van je gevel betaal je tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter en spuitkurk kost je 40 à 60 euro per vierkante meter.

gevelrenoveerders

Welke gevelbekleding moet je kiezen?

Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van wat je het mooist vindt, je budget en de conditie van je façade. Als je de gevel wilt laten schilderen, is het bijvoorbeeld belangrijk om het eerst grondig te reinigen. Alleen zo bereik je het mooiste resultaat! Schilderen is echter niet de beste optie bij oneffenheden in de façade want ze blijven duidelijk zichtbaar. In dat geval kies je beter voor kaleien. Hiermee verberg je niet alleen onzuiverheden, maar zorg je ook voor een mooie landelijke look.

De optie met de meeste voordelen is echter spuitkurk. Deze gevelbekleding zorgt namelijk voor een ideale geluidsisolatie en thermische isolatie en beschermt de buitenmuur tegen vocht. Er is bovendien veel keuze uit verschillende korrelgroottes en kleuren. Spuitkurk is wel een stukje duurder dan de andere opties, maar zorgt ervoor dat je met verloop van tijd geld bespaart!

Vind een vakman voor gevelrenovatie

Hoe gevelwerker in Brugge kiezen?

gevelwerkers

Het is belangrijk dat je voor de uitvoering van je gevelrenovatie kiest voor een kwalitatieve gevelwerker. De juiste vakman vinden, is echter niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop je kan letten!

1. Kijk naar de specialisatie van de gevelwerker

Eén van de meest belangrijke aandachtspunten bij het zoeken naar de ideale gevelwerker uit de regio Brugge, zijn de specialisaties die de vakman heeft. Zoals je hierboven kon zien, zijn er heel wat taken die kunnen uitgevoerd worden.

Het is verstandig om een gevelwerker te kiezen die gespecialiseerd is in de gevelrenovatie die je wilt laten uitvoeren. Zo ben je er zeker van dat alles goed gaat. Er is nog een andere grote plus: doordat de vakman gespecialiseerd is in de gevelrenovatie die je wilt laten uitvoeren, doet hij er minder lang over waardoor je geld uitspaart.

2. Laat je informeren en adviseren

Vergeet zeker niet om je voldoende te informeren tijdens de zoektocht naar een bekwame gevelrenoveerder. Stel de vragen die je hebt, zodat je weet waaraan je je kan verwachten. Een vakman weet exact wat jouw gevel nodig heeft en kan je tot nieuwe inzichten brengen. Tenminste als je kiest voor een goede vakman.

De hoeveelheid aan informatie die hij je zal bezorgen, verklapt al veel. Durf zeker vragen naar de meningen van diverse gevelwerkers. Op die manier krijg je een betere zicht op welke vakman in Brugge voor jou het best is. Bovendien kan je zo ook prijzen vergelijken en dus geld besparen!

3. Kijk verder dan de prijs

Het is natuurlijk erg aanlokkelijk om te kiezen voor de minst dure gevelwerker in Brugge. Dat betekent echter niet dat het een goed idee is. Een gevelwerker met referenties en veel ervaring is duurder, maar spaart je na verloop van tijd veel geld uit.

Bij een ervaren vakman kan je namelijk rekenen op een langdurig resultaat. Hij gebruikt ook vaker kwalitatieve materialen en producten. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een professionele vakman? Vraag hem dan naar foto’s van zijn vorige |projecten|opdrachten}. Zo doe je ook meteen inspiratie op!

Vind snel en eenvoudig gevelwerkers in Brugge

De beste gevelwerker vinden, hoeft niet moeilijk te zijn. Bovenstaande aandachtspunten helpen je zeker vooruit. Maar er is nog een snellere manier om de beste specialist te vinden. Je kan op onze site namelijk offertes invullen, zodat je simpel de verschillende gevelwerkers uit jouw buurt met elkaar vergelijkt.

Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag en geeft jou een duidelijk beeld van welke gevelwerker in Brugge voor jou de beste optie is. Laat hier dus je offertes opstellen en maak het jezelf makkelijk!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.