Gevelwerkers: vind de juiste vakman in Kortrijk

Een gevel krijgt heel wat te verduren. Het is dus niet onlogisch dat er na verloop van tijd sleet ontstaat. Wanneer dat het geval is, kan je gelukkig je gevel laten renoveren door een professional om opnieuw te genieten van een mooie woning. Maar hoe vind je de juiste vakmannen in Kortrijk en waar moet je zeker op letten?

Vergelijk gratis offertes


Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Soorten gevelwerken en hun prijs

Voor je te weten komt hoe je de perfecte professional in Kortrijk vindt voor je gevelrenovatie, is het interessant om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Hieronder vind je de verschillende types gevelwerken en hun prijzen!

Gevelreiniging in Kortrijk

Soms volstaat een gevelreiniging om je gevel een nieuwe look te geven. Als dat bij jou het geval is, heb je geluk. Een gevelreiniging is namelijk goedkoop in vergelijking met andere gevelwerken in Kortrijk. De prijs hangt uiteraard wel af van welke reinigingsmethode je kiest. En dat is dan weer afhankelijk van hoe stevig je façade vervuild is.

Zandstralen is bijvoorbeeld de beste keuze bij hardnekkige vervuiling en kost je 10 tot 20 euro per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor vochtstralen. Bij lichte tot middelzware vervuiling laat je je gevel het best nevelstralen of stoomreinigen. Tussen deze twee technieken zit er echter een groot prijsverschil. Stoomreinigen kost je in Kortrijk slechts tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter, terwijl je voor nevelstralen tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter betaalt.

gevelreinigers

Gevel impregneren

Na het reinigen van je façade kan je hem ook beschermen tegen vocht door middel van impregneren. Dat houdt in dat er een impregneermiddel op je façade wordt aangebracht waardoor vuil zich minder snel hecht en een volgende reiniging minder snel nodig is. Gevelimpregnatie kost je in Kortrijk tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter.

Gevelrenovatie in Kortrijk

Bij gevelwerken komen verschillende werken kijken, zoals voegen uitslijpen, hakken en nieuw voegwerk uitvoeren. Daarvoor betaal je in Kortrijk gemiddeld 35 tot 50 euro per vierkante meter. Daarnaast wordt je gevel altijd afgewerkt met nieuwe gevelbekleding of schilderwerk. De gevel schilderen is de goedkoopste en makkelijkste optie. Het kost je slechts 20 tot 40 euro per vierkante meter. Voor het kaleien van je gevel betaal je 25 à 40 euro per vierkante meter en spuitkurk kost je tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter.

gevelrenoveerders

Welke gevelbekleding moet je kiezen?

Wat voor jou de juiste optie is, hangt af van wat je het mooist vindt, je budget en de conditie van je façade. Als je je gevel wilt laten schilderen, is het onder meer belangrijk om het eerst grondig te reinigen. Alleen zo bereik je het beste resultaat! Schilderen is echter niet de beste optie bij onzuiverheden in de façade want ze blijven duidelijk zichtbaar. In dat geval kies je beter voor kaleien. Daarmee verberg je niet alleen onzuiverheden, maar zorg je ook voor een mooie landelijke look.

De keuze met de meeste voordelen is echter spuitkurk. Deze gevelbekleding zorgt namelijk voor een ideale geluidsisolatie en thermische isolatie en beschermt de buitenmuur tegen vocht. Er is ook veel keuze uit diverse korrelgroottes en kleuren. Spuitkurk is wel een stukje duurder dan de andere keuzes, maar zorgt ervoor dat je met verloop van tijd geld uitspaart!

Vind een vakman voor gevelrenovatie

Hoe gevelwerker in Kortrijk kiezen?

gevelwerkers

Het is belangrijk dat je voor de uitvoering van je gevelwerken kiest voor een kwalitatieve gevelrenoveerder. De juiste professional vinden, is echter niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop je kan letten!

1. Kijk naar de specialisatie van de gevelwerker

Eén van de meest belangrijke aandachtspunten bij het zoeken naar de beste gevelwerker uit de buurt van Kortrijk, zijn de specialisaties die de professional heeft. Zoals je hierboven kon lezen, zijn er heel wat opdrachten die kunnen uitgevoerd worden.

Het is verstandig om een vakman te kiezen die gespecialiseerd is in de gevelrenovatie die jij wil laten uitvoeren. Zo ben je er zeker van dat alles goed gaat. Er is nog een andere grote plus: doordat de vakman gespecialiseerd is in de gevelwerken die jij wilt laten uitvoeren, doet hij er minder lang over zodat je geld bespaart.

2. Laat je informeren en adviseren

Vergeet zeker niet om je voldoende te informeren tijdens het zoeken naar een bekwame gevelrenoveerder. Stel de vragen die je hebt, zodat je weet waaraan je je kan verwachten. Een professional weet precies wat jouw gevel nodig heeft en kan je tot nieuwe inzichten brengen. Tenminste als je kiest voor een goede vakman.

De dosis info die hij je zal geven, verklapt al veel. Durf zeker vragen naar de opinies van diverse gevelwerkers. Op die manier krijg je een betere zicht op welke vakman in Kortrijk voor jou de beste keuze is. Daarnaast kan je zo ook prijzen vergelijken en dus geld besparen!

3. Kijk verder dan de prijs

Het is natuurlijk erg verleidelijk om te opteren voor de goedkoopste gevelwerker in Kortrijk. Dat betekent echter niet dat het een goed idee is. Een professional met referenties en veel ervaring is duurder, maar spaart je na verloop van tijd veel geld uit.

Bij een ervaren vakman kan je namelijk rekenen op duurzaamheid. Hij gebruikt ook vaker kwalitatieve materialen en producten. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een kwalitatieve vakman? Vraag hem dan naar foto’s van zijn vorige |projecten|opdrachten}. Op die manier doe je ook meteen inspiratie op!

Vind snel en eenvoudig gevelwerkers in Kortrijk

De beste gevelwerker vinden, hoeft niet moeilijk te zijn. Bovenstaande aandachtspunten helpen je al goed vooruit. Maar er is nog een snellere manier om de beste specialist te vinden. Je kan op onze site namelijk offertes invullen, waardoor je eenvoudig diverse gevelwerkers uit jouw buurt met elkaar vergelijkt.

Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag en geeft jou een duidelijk beeld van welke gevelwerker in Kortrijk voor jou de beste optie is. Laat hier dus je offertes opstellen en maak het jezelf makkelijk!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.