Gevelwerkers: vind de juiste vakman in Oostende

Een façade krijgt heel wat te verduren. Het is dus niet abnormaal dat er na enige tijd sleet ontstaat. Als dat het geval is, kan je gelukkig je gevel laten renoveren door een professional om opnieuw te genieten van een mooie woning. Maar hoe vind je de juiste vakmannen in Oostende en waar moet je zeker op letten?

Vergelijk gratis offertes


Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Soorten gevelwerken en hun prijs

Voor je te weten komt hoe je de ideale gevelwerker in Oostende vindt voor je gevelrenovatie, is het interessant om op de hoogte te zijn van de opties. Hieronder vind je de verschillende types gevelwerken en hun prijzen!

Gevelreiniging in Oostende

Soms volstaat een gevelreiniging om je façade een nieuwe uitstraling te geven. Wanneer dat bij jou het geval is, heb je geluk. Een gevelreiniging is namelijk goedkoop in vergelijking met andere gevelrenovaties in Oostende. De prijs hangt uiteraard wel af van welke reinigingstechniek je kiest. En dat is dan weer afhankelijk van hoe stevig je gevel vervuild is.

Zandstralen is bijvoorbeeld de beste keuze bij zware vervuiling en kost je 10 tot 20 euro per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor vochtstralen. Bij milde tot middelzware vervuiling laat je de gevel het best nevelstralen of stoomreinigen. Tussen deze twee methodes zit er wel een groot prijsverschil. Stoomreinigen kost je in Oostende slechts tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter, terwijl je voor nevelstralen tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter betaalt.

gevelreinigers

Gevel impregneren

Na het reinigen van je façade kan je hem ook beschermen tegen vocht door middel van impregneren. Dat houdt in dat er een impregneermiddel op je façade wordt aangebracht waardoor vuil zich minder makkelijk hecht en een volgende reiniging minder snel nodig is. Gevelimpregnatie kost je in Oostende tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter.

Gevelrenovatie in Oostende

Bij gevelwerken komen verschillende werken kijken, zoals het uitslijpen van voegen, hakken en nieuw voegwerk uitvoeren. Daarvoor betaal je in Oostende gemiddeld 35 tot 50 euro per vierkante meter. Daarnaast wordt je gevel altijd afgewerkt met nieuwe gevelbekleding of schilderwerk. De façade schilderen is de goedkoopste en makkelijkste optie. Het kost je slechts 20 tot 40 euro per vierkante meter. Voor het kaleien van je gevel betaal je tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter en spuitkurk kost je tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter.

gevelrenoveerders

Welke gevelbekleding moet je kiezen?

Wat voor jou de juiste keuze is, hangt af van wat je het mooist vindt, je budget en de staat van je gevel. Als je de gevel wil laten schilderen, is het bijvoorbeeld belangrijk om het eerst grondig te reinigen. Alleen zo bereik je het beste resultaat! Schilderen is echter niet de beste optie bij onzuiverheden in de façade want ze blijven duidelijk zichtbaar. Dan kies je beter voor kaleien. Daarmee verberg je niet alleen onzuiverheden, maar zorg je ook voor een mooie landelijke look.

De optie met de meeste voordelen is echter spuitkurk. Deze gevelbekleding zorgt namelijk voor een ideale geluidsisolatie en thermische isolatie en beschermt de buitenmuur tegen vocht. Er is bovendien veel keuze uit diverse korrelgroottes en kleuren. Spuitkurk is wel een stukje duurder dan de andere keuzes, maar zorgt ervoor dat je na enige tijd geld uitspaart!

Vind een vakman voor gevelrenovatie

Hoe gevelwerker in Oostende kiezen?

gevelwerkers

Het is belangrijk dat je voor de uitvoering van je gevelwerken kiest voor een kwalitatieve vakman. De juiste vakman vinden, is echter niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal zaken waarop je kan letten!

1. Kijk naar de specialisatie van de gevelwerker

Eén van de meest belangrijke aandachtspunten bij het zoeken naar de ideale gevelwerker uit de regio Oostende, zijn de specialisaties die de professional heeft. Zoals je hierboven kon lezen, zijn er heel wat taken die kunnen uitgevoerd worden.

Het is verstandig om een gevelwerker te kiezen die gespecialiseerd is in de gevelrenovatie die je wilt laten doen. Op die manier ben je er zeker van dat alles goed gaat. Er is nog een ander groot voordeel: doordat de vakman gespecialiseerd is in de gevelwerken die jij wil laten uitvoeren, doet hij er minder lang over waardoor je geld uitspaart.

2. Laat je informeren en adviseren

Vergeet zeker niet om je goed te informeren tijdens het zoeken naar een bekwame gevelwerker. Stel de vragen die je hebt, zodat je weet waaraan je je mag verwachten. Een professional weet exact wat jouw façade nodig heeft en kan je tot nieuwe inzichten brengen. Tenminste als je kiest voor een goede vakman.

De hoeveelheid aan informatie die hij je zal bezorgen, verklapt al veel. Durf zeker vragen naar de meningen van diverse gevelwerkers. Zo krijg je een betere zicht op welke professional in Oostende voor jou het best is. Daarnaast kan je zo ook prijzen vergelijken en dus geld uitsparen!

3. Kijk verder dan de prijs

Het is natuurlijk erg verleidelijk om te opteren voor de minst dure gevelwerker in Oostende. Dat betekent echter niet dat het een goed idee is. Een vakman met referenties en veel ervaring is duurder, maar bespaart je na verloop van tijd veel geld uit.

Bij een ervaren vakman kan je namelijk rekenen op een langdurig resultaat. Hij gebruikt bovendien frequenter kwalitatieve materialen en producten. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een professionele vakman? Vraag hem dan naar foto’s van zijn vorige |projecten|opdrachten}. Op die manier doe je ook meteen ideeën op!

Vind snel en eenvoudig gevelwerkers in Oostende

De juiste gevelwerker vinden, hoeft niet moeilijk te zijn. Bovenstaande aandachtspunten helpen je al goed vooruit. Maar er is nog een snellere manier om de beste specialist te vinden. Je kan op onze site namelijk offertes aanvragen, zodat je simpel diverse gevelwerkers uit jouw buurt met elkaar vergelijkt.

Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag en geeft jou een duidelijk overzicht van welke gevelwerker in Oostende voor jou de beste optie is. Laat hier dus je offertes opstellen en maak het jezelf makkelijk!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.