Gevelwerkers: vind de juiste vakman in Wevelgem

Een façade krijgt heel wat te verduren. Het is dus niet abnormaal dat er na enige tijd slijtage ontstaat. Wanneer dat het geval is, kan je gelukkig je gevel laten renoveren door een professional om opnieuw te genieten van een mooie woning. Maar hoe vind je de goede vakmannen in Wevelgem en waar moet je zeker aandacht voor hebben?

Vergelijk gratis offertes

In welke regio zoek je een gevelwerker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Soorten gevelwerken en hun prijs

Voor je te weten komt hoe je de ideale professional in Wevelgem vindt voor je gevelwerken, is het handig om op de hoogte te zijn van de opties. Hieronder vind je de verschillende types gevelwerken en hun prijzen!

Gevelreiniging in Wevelgem

Soms volstaat een gevelreiniging om je façade een nieuwe look te geven. Wanneer dat bij jou het geval is, heb je geluk. Een gevelreiniging is namelijk goedkoop in vergelijking met andere gevelrenovaties in Wevelgem. De prijs hangt uiteraard wel af van welke reinigingsmethode je kiest. En dat is dan weer afhankelijk van hoe stevig je gevel vervuild is.

Zandstralen is bijvoorbeeld de beste keuze bij zware vervuiling en kost je 10 tot 20 euro per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor vochtstralen. Bij lichte tot middelzware vervuiling laat je je gevel idealiter nevelstralen of stoomreinigen. Tussen deze twee methodes zit er echter een groot prijsverschil. Stoomreinigen kost je in Wevelgem slechts tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter, terwijl je voor nevelstralen tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter betaalt.

gevelreinigers

Gevel impregneren

Na het reinigen van je gevel kan je hem ook beschermen tegen vocht door middel van impregnatie. Dat houdt in dat er een impregneermiddel op je façade wordt aangebracht waardoor vuil zich minder snel hecht en een volgende poetsbeurt minder snel nodig is. De gevel impregneren kost je in Wevelgem tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter.

Gevelrenovatie in Wevelgem

Bij gevelwerken komen verschillende klussen kijken, zoals het uitslijpen van voegen, hakken en nieuw voegwerk uitvoeren. Daarvoor betaal je in Wevelgem gemiddeld 35 tot 50 euro per vierkante meter. Daarnaast wordt je gevel altijd afgewerkt met nieuwe gevelbekleding of schilderwerk. De façade schilderen is de goedkoopste en makkelijkste optie. Het kost je slechts 20 tot 40 euro per vierkante meter. Voor het kaleien van je gevel betaal je 25 à 40 euro per vierkante meter en spuitkurk kost je tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter.

gevelrenoveerders

Welke gevelbekleding moet je kiezen?

Wat voor jou de juiste keuze is, hangt af van wat je het mooist vindt, je budget en de staat van je façade. Als je de gevel wilt laten schilderen, is het onder meer belangrijk om het eerst grondig te reinigen. Alleen zo bereik je het beste resultaat! Schilderen is echter niet de beste optie bij onzuiverheden in de gevel want ze blijven duidelijk zichtbaar. In dat geval kies je beter voor kaleien. Hiermee verberg je niet alleen onzuiverheden, maar zorg je ook voor een mooie landelijke look.

De optie met de meeste voordelen is echter spuitkurk. Deze gevelbekleding zorgt namelijk voor een ideale geluidsisolatie en thermische isolatie en beschermt de buitenmuur tegen vocht. Er is ook veel keuze uit diverse korrelgroottes en kleuren. Spuitkurk is wel een stukje duurder dan de andere opties, maar zorgt ervoor dat je na enige tijd geld uitspaart!

Vind een vakman voor gevelrenovatie

Hoe gevelwerker in Wevelgem kiezen?

gevelwerkers

Het is belangrijk dat je voor de uitvoering van je gevelrenovatie kiest voor een kwalitatieve gevelrenoveerder. De juiste professional vinden, is echter niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal zaken waarop je kan letten!

1. Kijk naar de specialisatie van de gevelwerker

Eén van de meest belangrijke zaken bij het zoeken naar de ideale gevelwerker uit de buurt van Wevelgem, zijn de specialisaties die de professional heeft. Zoals je hierboven kon zien, zijn er heel wat taken die kunnen uitgevoerd worden.

Het is verstandig om een vakman te kiezen die gespecialiseerd is in de gevelwerken die jij wilt laten uitvoeren. Op die manier ben je er zeker van dat alles goed gaat. Er is nog een andere grote plus: doordat de vakman gespecialiseerd is in de gevelrenovatie die jij wil laten verrichten, doet hij er minder lang over waardoor je geld uitspaart.

2. Laat je informeren en adviseren

Vergeet zeker niet om je goed te informeren tijdens het zoeken naar een bekwame gevelwerker. Stel de vragen die je hebt, zodat je weet waaraan je je kan verwachten. Een professional weet exact wat jouw façade nodig heeft en kan je tot nieuwe inzichten brengen. Tenminste als je kiest voor een goede vakman.

De hoeveelheid aan informatie die hij je zal geven, verklapt al veel. Durf zeker vragen naar de opinies van diverse gevelwerkers. Zo krijg je een betere zicht op welke vakman in Wevelgem voor jou de beste keuze is. Bovendien kan je zo ook prijzen vergelijken en dus geld uitsparen!

3. Kijk verder dan de prijs

Het is natuurlijk erg aanlokkelijk om te opteren voor de minst dure gevelwerker in Wevelgem. Dat betekent echter niet dat het een goed idee is. Een gevelwerker met referenties en veel ervaring is duurder, maar spaart je na verloop van tijd veel geld uit.

Bij een ervaren vakman kan je namelijk rekenen op duurzaamheid. Hij gebruikt ook vaker hoogwaardige materialen en producten. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een professionele vakman? Vraag hem dan naar foto’s van zijn vorige |projecten|opdrachten}. Zo doe je ook meteen inspiratie op!

Vind snel en eenvoudig gevelwerkers in Wevelgem

De ideale gevelwerker vinden, hoeft niet moeilijk te zijn. Bovenstaande aandachtspunten helpen je al goed vooruit. Maar er is nog een snellere manier om de beste specialist te vinden. Je kan op onze site namelijk offertes invullen, zodat je eenvoudig de verschillende gevelwerkers uit jouw buurt met elkaar vergelijkt.

Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag en geeft jou een duidelijk beeld van welke gevelwerker in Wevelgem voor jou de beste keuze is. Laat hier dus je offertes opstellen en maak het jezelf makkelijk!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk offertes
1*. Welk type gevelreiniging wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.